magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Tevékenységi körök » Vadászterületek természetvédelme
Vadászterületek természetvédelme
 


A vadászterületek természetvédelme az Agrárminisztérium felelősségi körébe tartozik, melynek keretében a következő főbb feladatokat látja el:

  • védett természeti területeken kialakított vadászterületek természetvédelmi szakmai felügyelete;
  • a nemzeti park igazgatóságok vadászatra jogosultsága alatt álló vadászterületeken folytatott vadgazdálkodás szakmai irányítása, felügyelete és ellenőrzése;
  • védett természeti területeken a vadállományt érintő veszélyeztető okok feltárása, a károsodás megelőzése, elhárítása, a már bekövetkezett károk csökkentése és a helyreállításra irányuló természetvédelmi tevékenység.
Nemzeti park igazgatóságok vadászatra jogosultsága alatt 24 természetvédelmi célból különleges rendeltetésűnek nyilvánított vadászterület van 206 067 hektár kiterjedéssel. Az egyes vadászterületek nagysága 40 hektár és 54 000 hektár közötti. 
 
   
 
2020. 04. 14. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design