magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Tevékenységi körök » Vadászterületek természetvédelme
Vadászterületek természetvédelme
 


A vadászterületek természetvédelme a Földművelésügyi Minisztérium felelősségi körébe tartozik, melynek keretében a következő főbb feladatokat látja el:

  • védett természeti területeken kialakított vadászterületek természetvédelmi szakmai felügyelete;
  • a nemzeti park igazgatóságok vadászatra jogosultsága alatt álló vadászterületeken folytatott vadgazdálkodás szakmai irányítása, felügyelete és ellenőrzése;
  • védett természeti területeken a vadállományt érintő veszélyeztető okok feltárása, a károsodás megelőzése, elhárítása, a már bekövetkezett károk csökkentése és a helyreállításra irányuló természetvédelmi tevékenység.
Nemzeti park igazgatóságok vadászatra jogosultsága alatt 22 vadászterület van 163 354 hektár kiterjedéssel. Az egyes vadászterületek nagysága 40 hektár és 54 000 hektár közötti. A 22 vadászterület közül 2 területen a vadászati jog önálló, 19 vadászterületen pedig társult, ahol az igazgatóság vagyonkezelésében lévő terület aránya 9-99 % között van, országos átlagban valamelyest 60 % fölötti.
 
 
   
 
2017. 07. 12. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design