magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Tevékenységi körök » Erdők természetvédelme » A természetvédelem erdészeti szakmai koncepciója
A természetvédelem erdészeti szakmai koncepciója
 

 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2003. évi kiemelt feladatai közé sorolta a "Természetvédelem erdészeti szakmai koncepciója és távlati fejlesztési elképzelései"  c. szakanyag elkészítését. A koncepció tartalmazza az erdőkkel, az erdők természetvédelmi szakkezelésével és az erdőgazdálkodással, valamint a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévő állami erdőkben folytatható természetvédelmi vagyonkezeléssel kapcsolatos, a természetvédelmet érintő alapvető koncepcionális szakmai kérdéseket, a legfontosabb célkitűzéseket, és feladatokat. Kapcsolódik a Nemzeti Természetvédelmi Alaptervben megfogalmazott általános természetvédelmi célokhoz, valamint a természetvédelem egyéb szakterületein megfogalmazott koncepciókhoz. Mindemellett tükrözi az erdők speciális helyzetét, mind a természetvédelem, mind a gazdálkodás egyéb területeihez képest.

A koncepcióhoz szorosan kapcsolódik majd "A természetvédelem erdészeti stratégiája és hosszú távú programja" c. dokumentum, amely a természetvédelem erdészeti tevékenységét megalapozó konkrét programokat, feladatokat fogalmazza meg , kijelölve a végrehajtás kereteit és feltételeit. Kidolgozására a KvVM Természetvédelmi Hivatalának 2004-2006 évekre elkészített stratégiai terve szerint 2004. évben kerül sor.
Szintén a koncepcióhoz kapcsolhatók azok - a korábban elkészült - erdőgazdálkodással foglalkozó szakanyagok, amelyek a koncepció egyes stratégiai célkitűzéseinek gyakorlati végrehajtását szolgálják.

A természetvédelem erdészeti koncepciója 2004 (pdf)

   
 
2017. 07. 12. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design