magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Call of Life - Az Élet hívó szava
 
A Biológiai Sokféleség Világnapját minden év május 22-én ünnepeljük. Ezen a napon minden országban ünnepségek, filmvetítések, ismeretterjesztő és gyermekrendezvények irányítják az emberek figyelmét az élővilág sokszínűségére, ennek alapvető fontosságára és az ezt fenyegető veszélyekre. Idén a magyar EU elnökség félévében kiemelt téma az élővilág változatosságának védelme, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium egy témába vágó megrázó film, a Call of Life – Az Élet hívó szava című díjnyertes dokumentumfilm európai premierjével kívánja az eseményt emlékezetessé tenni.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
MEGHÍVÓ
 
Call of Life - Az Élet hívó szava
Európai premier
 
 
A Vidékfejlesztési Minisztérium a Brit Nagykövetséggel közösen meghívja Önt
2011. május 31-én 18 órakor kezdődő filmbemutatójára.
 
Helyszín: Brit Nagykövetség
1051 Budapest, Harmincad utca 6.
 
Az eseményt dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úr
és Greg Dorey brit nagykövet úr nyitják meg.
 
A Biológiai Sokféleség Világnapját Magyarországon is évek óta különböző programokkal tesszük emlékezetessé. Idén a magyar EU elnökség félévében kiemelt téma az élővilág változatosságának védelme, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium egy témába vágó megrázó film, a Call of Life – Az Élet hívó szava című díjnyertes dokumentumfilm európai premierjével kívánja az eseményt emlékezetessé tenni.
 
Regisztráció 17.30-tól. Részvételi szándékát kérjük, május 27-ig jelezze a tilla.meszaros@vm.gov.hu címre Mészáros Tilla felé.
 
A szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően csak előre regisztrált vendégeinket áll módunkban beengedni a vetítésre.
 
„Szerte a bolygónkon a fajok 1000-10.000-szer gyorsabban halnak ki, mint amennyi a természetes folyamatokból adódó lenne. A biológiai sokféleség pusztulása olyan rohamossá vált, hogy a kutatók tömeges kipusztulásnak nevezik a jelenséget. Az Élet hívó szava: Nézzünk szembe a kipusztulással! az első olyan egész estés dokumentumfilm, amely feldolgozza azt az egyre növekvő fenyegetést, amit a példátlan mértékű kihalás okoz a Föld életfenntartó rendszereiben. A film vezető kutatókkal, pszichológusokkal, antropológusokkal, filozófusokkal, indián és vallási vezetőkkel készített beszélgetéseken keresztül mutatja be az okokat, a jelenség mértékét és a fajkihalás lehetséges következményeit. Ezzel egyidejűleg a válság közvetlen okai mögé is tekint és azt kutatja, hogyan járult hozzá kultúránk és gazdasági rendszereink, a mélyen gyökerező pszichés és viselkedésmintáink ahhoz a válsághoz, aminek az elmélyítését ugyanezek folytatják, megerősítik és még a problémára adott válaszainkat is meghatározzák.” – olvashatjuk a film hivatalos honlapján.
 
Együttműködő partnerek:
 
   
 
2011.05.23.
Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design