magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

2011. évi EUROPARC közgyűlés és konferencia
 
Az EUROPARC konferencia éves közgyűlésének és szakmai programjának megrendezésére idén 2011. szeptember 21-25. között Németországban, Baden-Württemberg tartományban, a Swabian Alb Bioszféra Rezervátumban került sor.
   
 
Az EUROPARC a nemzeti parkok, természetvédelmi állami szervek és civil szervezetek képviselőit tömörítő, európai szintű szervezet. A konferencia éves közgyűlésének és szakmai programjának megrendezésére idén 2011. szeptember 21-25. között Németországban Baden-Württemberg tartományban, a Swabian Alb Bioszféra Rezervátumban került sor.
 
Az Europarc 2011. évi konferenciája volt idén a legnagyobb európai találkozó, ahol 320 természetvédelmi szakember vett részt megvitatták a minőségi és fenntartható természetvédelmi kezelés kérdésköreiben felmerülő problémákat, feladatokat.
 
A konferencia kezdetekor a vezérszónokok, úgy mint Ed Gillespie, Dr. Miranda Schreurs, Trevor Sandwith, Eberhard Beandes, Ursula Heinen-Esser és Erika Stanciu arról beszéltek, hogy a természetvédelmi oltalom alatt álló területek természeti értékeik mellett a társadalom számára sok egyéb lehetőségeket, erőforrásokat is kínálnak, munkahelyeket teremtenek, hozzájárulnak az emberi lét feltételeinek, élelmiszertermelésnek a megalapozásához. A természet és a biodiverzitás védelme érdekében történő energia-befektetés más területeken megtérül.
 
A nyitó előadások után az Europarc szövetség éves közgyűlésének megrendezésére került sor. A Szervezetet irányító ötfős Bizottságba Szilágyi Gábort a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Igazgatóját is beválasztották.
 
 
 
Még egy magyar vonatkozású hír, hogy Ludnai Tünde, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre „Alfred Toepfer Natural Heritage Scholarship” díjat kapott, amely lehetőséget ad azoknak a fiatal természetvédőknek, akik közvetlenül a védett természeti területeken, a védelem gyakorlati megvalósításán dolgoznak. A díj alapján a nyertesek tanulmányi útra mennek több európai országba.
 
 
 
További információk:
 
 
   
 
2011.10.18.
Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design