magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Megalakult a Hét Patak Gyöngye Natúrpark
 
2011. október 28-án Alsómocsoládon Tóth Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának vezetője dr. Fazekas Sándor miniszter úr köszöntőjét tolmácsolva ünnepélyes keretek között adta át az okleveleket a Hét Patak Gyöngye Natúrparkhoz csatlakozó 8 település polgármestereinek, illetve az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek. Ezzel hatra emelkedett a hazánkban miniszteri hozzájárulással működő natúrparkok száma
   
  A Hét Patak Gyöngye Natúrpark létesítésének célja – többek között – közös fejlesztési, intézkedési koncepciók kidolgozása, a tagtelepülések környezetének javítását célzó beruházások megvalósítása, infrastruktúra fejlesztés a helyi kezdeményezések támogatásával, a szelíd turizmus feltételeinek megteremtése, fejlesztése és a lakosság környezettudatosságának növelése.
 
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark 8 település közigazgatási területét foglalja magában, kiterjedése több mint tízezer hektár. A natúrparkhoz csatlakozó települések: Alsómocsolád, Ág, Csikóstőttős, Gerényes, Kárász, Kisvaszar, Köblény és Szalatnak.
 
A natúrpark működésével hozzájárul a térség gazdasági és társadalmi fejlődéséhez, melybe beletartozik a mezőgazdaság, a kézművesség, és a turisztikai szolgáltatások kialakítása, összehangolása, fejlesztése, a falumegújítás és területi tervezés, a nevelés, képzés, információ átadás és kísérleti projektek megvalósítása.
 
 
 
   
 
2011.11.05.
Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design