magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Legfrissebb magyar pályázati sikerek a LIFE programban
 
Mindhárom hazánk által 2010-ben benyújtott LIFE+ Természet pályázatot támogatásra érdemesnek ítélte az Európai Bizottság, mely összesen közel 4,1 millió euró EU-s támogatást jelent.
   
 
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatának célja a Turjánvidék Natura 2000 terület déli területegységén kiemelt jelentőségű élőhelyek megőrzése, valamint a rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a parlagi sas magyarországi állományának védelmét tűzte ki célul, elsősorban az emberi tevékenységek okozta pusztulás csökkentésével. A Nimfea Természetvédelmi Egyesület pályázatának fő célja a Pásztói-legelő Natura 2000 területen a pannon szikes sztyeppék helyreállítása és megőrzése.
 
2010-ben 203 LIFE+ „Természet és Biodiverzitás” pályázat érkezett be az Európai Bizottsághoz, amelyből a 2011 közepéig tartó értékelési folyamat alapján 64 pályázat lett sikeres. Többségük (55 db) LIFE+ Természet pályázat, melyek a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv megvalósítását segítik, 9 pedig LIFE+ Biodiverzitás projekt. A projektek összköltségvetése 223 millió euró, ebből 125 millió euró az uniós társfinanszírozás.
 
A 2011. évi eredménnyel együtt 2008-2011 során 10 magyar LIFE+ „Természet és Biodiverzitás” pályázat összesen 14,3 millió euró támogatást kapott. A 10 projekt egyike a LIFE+ „Biodiverzitás” alkomponensbe tartozik, amelyre kevés példa van uniós szinten, míg a többi a LIFE+ „Természet” elemben nyert el támogatást.
 
 
   
 
2011.12.22.
Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design