magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Hortobágyi Földikutya Turka-furka
 
„Hortobágyi Földikutya Turka-furka” címmel, egynapos akadályversennyel tarkított programot szervezett az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által fenntartott Vadonleső Program és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2018. június 12-én. 
   
  Az Év Emlőse programsorozat keretében a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is gyerekek, tanulók és más érdeklődők számára élményekben és ismeretekben gazdag, játékos programmal várta az érdeklődőket a Vadonleső Program Hortobágyon.

 

A Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának mintegy 120 tanulója vett részt a „Hortobágyi Földikutya Turka-furka Akadályversenyen”. A majd egész napos rendezvény elején a Hortobágyi Látogatóközpontban tartott vetített képes előadást dr. Németh Attila zoológus „Ferdinánd, a földikutya” címmel, majd levetítették a Vadonleső Program „Vakrandi a földikutyával” című rövidfilmje is.

Ezután indult a Vadaspark területén a „Hortobágyi Földikutya Turka-furka”, azaz egy számos játékos és tudományos kihívásokkal tarkított akadályverseny, amelynek témáját a földikutyák életének egyes szakaszai szolgáltatták. Volt földikutya-morzézés, hagymakeresés „vak murmutér” módra, gyökérhúzás, zsákba rejtett földikutya-csemegekeresés, botanikus földikutya kirakó és még számos szórakoztató és ismeretátadó feladat. Az akadályverseny ideje alatt természetismereti játékok és szakvezetéses vadaspark látogatás is gazdagította a programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az akadályversenyen részt vevő ötfős csapatok mindegyike részesült jutalomban, sőt a gyerekek egy erre az alkalomra készített földikutyás sapkával és „Fokozottan védett madarak” plakáttal gazdagabban mehettek haza.

A rendezvényt díjakkal támogatták: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, AM Természetmegőrzési Főosztály, AM Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály, Vince Bálint fotóművész, Magyar Természetjáró Szövetség, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Raptors Prey LIFE Program, Csodaceruza Gyermekirodalmi Folyóirat, Debreceni Egyetem Botanikus Kertje.

 

   
 
2018.06.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design