magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Életre kel az élettelen természet!
 

Geotóp-napok 2018 - egyre növekvő népszerűségű földtudományi természetismereti programsorozat a nemzeti park igazgatóságok kínálatában, idén október 6-7-én és 13-14-én.

   
 

A szokásos nagy érdeklődésre tekintettel az idén két hétvégére, október 6. és 7-ére, valamint 13. és 14-ére osztotta el immár hagyományos Geotóp-napi rendezvényeit az AM Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztálya és a vele együttműködő nemzeti park igazgatóságok, szakmai és civil szervezetek. A helyszínek számát tekintve megelőlegezhető, hogy minden idők legsikeresebb hazai Geotóp-napi programjainak nézünk elébe.

Hogy mik a geotópok, az ma már szinte közismert: olyan földtani, geomorfológiai, esztétikai, tudománytörténeti szempontból érdekes, különleges, figyelemre méltóan tanulságos élettelen természeti értékek, helyszínek, amelyek – különösen szakvezetéssel – élményszerű bepillantást engednek az érdeklődők számra a földtörténet valamely időszakának eseményeibe, történéseibe.