magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Hazai bioszféra-rezervátumok sikere az UNESCO-ban
 
Az UNESCO Ember és Bioszféra (MAB) programjának döntéshozó szervezete, a MAB Nemzetközi Kormányközi Koordinációs Bizottság (MAB ICC) a legutóbbi ülésén (2018. július 23-28.) elfogadta a Kiskunsági bioszféra-rezervátumról, valamint a Pilisi bioszféra-rezervátumról benyújtott országjelentést.
   
 
Ezzel a döntéssel befejeződött az öt legkorábban kijelölt bioszféra-rezervátum felülvizsgálata és az UNESCO MAB Program új, a fenntartható fejlődést előtérbe helyező alapelveinek való megfeleltetése, modernizálása. Immáron mind a hat hazai MAB terület rendelkezik az UNESCO elvárásainak megfelelő hármas zónarendszerrel, melynek átmeneti zónája jelentősen bővült, valamint a területek kezelését, fenntartását elősegítő kezelési tervek is elkészültek.
A következő években jelentős feladat lesz az UNESCO Limai akciótervében foglalt további ajánlások megvalósítása a hazai bioszféra-rezervátumokban.
 
Homokbucka a Kiskunsági bioszféra rezervátumban 
 
Látkép a Pilisii biosszféra-rezervátumban
 
   
 
2018.10.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design