magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ígéretes eredmények a természeti és táji értékek táji léptékű megőrzésében
 
Az Európai Táj Egyezmény végrehajtásához kapcsolódó, tájkarakter alapú országos tájtipizálás közép- és hosszú távú célrendszerének megalapozásáról szóló műhelytalálkozó során mutatták be a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) keretében elért eddigi eredményeket az Agrárminisztérium rendezvényén.
   
 
Az előadók a projekt megvalósításában aktívan közreműködő szervezetek közül kerültek ki. Az Agrárminisztérium, a Lechner Tudásközpont, az Ormos Imre Alapítvány, a Tájműhely Kft., az MTA Ökológiai Kutatóközpont, valamint a Debreceni Egyetem releváns szakértői ismertették a projektet, valamint az előkészítési szakaszban elért eredményeket (előadás), továbbá a projekt nemzetközi és hazai szakpolitikai kereteit (előadás); eredménytermékeket, együttműködési lehetőségeket, jövőbeli terveiket, elképzeléseiket.
 
 
Az elhangzó előadások mellett a rendezvény jó lehetőséget teremtett a különböző szakmai szervezetek közötti érdemi párbeszédre is. A meghívotti kör egyaránt lefedte az államigazgatás, a tervezői szektor, a kutatói kör, valamint a civil szféra meghatározó szereplőit, de képviseltették magukat az Európai Táj Egyezmény szakértői testülete és más, a projekt sikeréhez hozzájáruló (ZÖLDINFRASTRUKTÚRA, ÖKOSZISZTÉMA-SZOLGÁLTATÁSOK, NATURA) fejlesztési elemek munkatársai is.
 
A rendezvény programját ide kattintva tölthetik le az érdeklődők, a TÁJKARAKTER fejlesztési elemről pedig itt olvashatnak.
   
 
2018.10.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design