magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Szakmai beszélgetés a tájváltozás nyomon követéséről – a Tájkarakter fejlesztési elem előrehaladásának tükrében
 
Az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Munkacsoport 2019. február 14-én – az ülés fő témájaként – tartott szakmai beszélgetést a szakmailag előkészítendő tájmonitoring és a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési elemének kapcsolódásáról.
   
 
Balczó Bertalan, az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Munkacsoport elnöke, egyben az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára megnyitójában a tárca célját hangsúlyozta, miszerint a kutatás egyszeri eredmény helyett egy folyamat kezdete kell legyen, és időről időre újabb és újabb felvételezéseknek kell történnie.
 

A szakmai beszélgetés bevezetéseként Kincses Krisztina (a munkacsoport titkára) röviden összefoglalta a tájváltozás nyomon követését előkészítő munkacsoport 2018 áprilisában megfogalmazott szakmai javaslatait.

Dr. Konkoly Gyuró Éva ismertette az országos léptékű módszertan kidolgozásának folyamatát, összefoglalva a 2019. február 7-i TÁJKARAKTER eredménykommunikációs rendezvény előadását. Kiemelte, hogy az előadás mögött nagy team-munka áll és azt, hogy a tárcaközi munkacsoport és a kutatás műhelymunkája most összeért.

A résztvevők javaslatokat fogalmaztak meg és észrevételeket tettek a kutatáshoz és a tájmonitoringhoz egyaránt. Tar Gyula, a TÁJKARAKTER fejlesztési elem munkacsoport-vezetője ismertette a TÁJKARAKTER és ZÖLDINFRASTRUKTÚRA fejlesztési elemek jelen félévben tervezett szakmai műhelytalálkozóit.

   
 
2019.02.20.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design