magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

A természet ajándékai rajzpályázat
 
Gondolkodtál már azon, hogy te magad mit kapsz a természettől nap mint nap? Engedd szabadjára fantáziádat és rajzold meg a TERMÉSZET AJÁNDÉKAIT! Azt is megrajzolhatod, hogyan vigyázol ezekre a kincsekre!
   
 
Képzeld el, mi mindenről lehet itt szó… akár csak olyan egyszerű dolgokról, mint a tiszta víz, egy fa árnyéka, a növények beporzása, az élelmiszerek vagy egy szép táj. Ha megálmodtad mi az, rajzold le és küldd el nekünk!
 
A pályázat szórólapját a legfontosabb tudnivalókkal ITT töltheted le.
A teljes játékszabályzatot, az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot, és az adatkezelési tájékoztatót ITT találod.
 
   
Milyen alkotásokat várunk?
 
Készítheted bármilyen színes, vagy egyszínű technikával, kollázzsal, de csak kézzel és legfeljebb A3-as méretben. Legfeljebb 2 alkotást küldhetsz be, amiknek a hátuljára, vagy egy külön lapra írd fel a neved, életkorod és szüleid elérhetőségét (név, e-mail cím, telefonszám, lakcím). A borítékra írd rá: „A természet ajándékai” rajzpályázat.
 
Ki pályázhat?
 
- A pályázaton 2 külön kategóriában indulhatnak a magyarországi 6-10, és 11-14 év közötti általános iskolások.1,2
- Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.
 
A Pályázat időtartama, beküldési feltételek
 
- A pályázat 2019. év április 1-től 2019. október 22-ig tart, a részvétel ingyenes.
- Pályázónként legfeljebb 2 db, legfeljebb A/3 méretű rajz küldhető be.
- A pályaművek beérkezésének végső határideje: október 22. (kedd) 17 óra
- A pályázati anyagokat hajtogatás nélkül, zárt borítékban szükséges feladni az Agrárminisztérium, Természetmegőrzési Főosztály címére: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9.
A borítékon a feladó neve és címe mellett szerepeljen az „A természet ajándékai rajzpályázat” megnevezés is. A rajzok hátoldalán, vagy egy külön lapon szükséges feltüntetni:
 
- a Pályázó nevét, születési évét,
- a szülő / gondviselő nevét, telefonos elérhetőségét, e-mail címét, lakcímét,
- valamint a rajz címét / mottóját.

A pályamű mellé kérjük csatolni a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot is!   
 
Eredményhirdetés: 2019. november 22-én, a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Vadonleső program Év emlőse díjátadójával közös eseményen.
 
Elbírálás és díjazás
 
A pályázatokat a szervezők és az általuk felkért külső szakértők bírálják el azok kidolgozottsága, a témához való kapcsolódás, az ötletesség és a technika sajátosságainak alkalmazása alapján.
 
Pályázati kategóriák Alsós korosztály (6-10 éves) Felsős korosztály (11-14 éves)
Helyezettek
díjazása
1. helyezett: természetismereti határozókönyv, természetismereti vizsgálóeszköz, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa, iránytű.
 
2. helyezett: természetismereti határozókönyv, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa.
 
3. helyezett: bögre, újság előfizetés, fejlámpa. 
1. helyezett: természetismereti határozókönyv, természetismereti vizsgálóeszköz, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa, iránytű.
 
2. helyezett: természetismereti határozókönyv, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa.
 
3. helyezett: bögre, újság előfizetés, fejlámpa.
 Különdíjasok 4 különdíjas: bögre és természetismereti határozókönyv 4 különdíjas: bögre és természetismereti határozókönyv
 
Kiértesítés
 
A nyertesek értesítést kapnak telefonon, e-mailen, a megadott levelezési címükön, valamint neveiket a Természetvédelem Facebook oldalán is publikáljuk (https://www.facebook.com/Term%C3%A9szetv%C3%A9delem-137815339613212/).
 
Ha a pályázattal kapcsolatban kérdésed van, keress minket a tmf@am.gov.hu címen, a tárgyban szerepeljen: „A természet ajándékai rajzpályázat”.
 
A rajzpályázat „A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok”, KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001 elnevezésű projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozásával a Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében valósul meg.
 
1: Magyarországon tartózkodási hellyel, vagy lakcímmel rendelkeznek.
2: A pályázaton nem vehetnek részt az Agrárminisztérium Természetvédelemért felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai és közeli hozzátartozóik (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1.§ (1) 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozók).
 
 
 
 
   
 
2019.03.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design