magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Hiúz ábrándok azaz: hiú-e a hiúz.
 
A Vadonleső Program által működtetett „Év Emlőse” kezdeményezés programsorozatának nyitórendezvényére került sor 2019. március 30-án a Magyar Természettudományi Múzeumban. Az idei év kiemelt emlősfaja a hiúz, mely köré szemléletformálást célzó és szakmai rendezvények is szerveződnek az év során.
   
 
 
 A rendezvény formálisabb részeként, amellett, hogy hivatalosan is elindult az Év Emlőse: a Hiúz rendezvénysorozat, a két intézmény vezetői aláírták a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum közötti együttműködést megújító megállapodás. 
A megújítás apropóját a Vadonleső Program közös gondozásba vétele adta, így nyilvánítva ki együttes elszántságukat az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával is közösen működtetett, önkéntesek széles körének bevonásával működő, természetfigyelő program hosszútávú fenntartásában.
 
 
Szalóki Ági énekesnő természetvédelemért tett elévülhetetlen érdemeiért megkapta a Természetvédelem Nagykövete kitüntető címet. A címhez ezúton is gratulálunk!
 
A rendezvényen kihirdeték a Vadonleső program idei három gyermekrajz-pályázatát is, melyekről részletesen a https://vadonleső.hu/evemlose/2019.
 
 
A nagyközönség számára is izgalmas programpontként Bakó Botond Hiú-e a hiúz? interaktív vetélkedő keretei között bemutatott előadásából valamint az ezt követő Ide nekem a hiúzt is! című természetfilm ősbemutatójából rengeteg érdekes és titkos információhoz juthatott az Év Emlősével kapcsolatban a hallgatóság. A filmvetítés után a film készítőivel és főszereplőivel személyesen is találkozhattak résztvevők. A színpadra lépők táborát minden gyermek kedvence, Gryllus Vilmos zárta, aki hangulatos koncerttel és a természetjárás hangulatával ajándékozta meg a lelkes közönségét.
 
A rendezvény délutánján a természetvédelemért elhivatott családoknak 9 állomáshelyből álló hálójátékkal és rengeteg szórakoztató, természetismereti feladatot kínáló standdal kedveskedtek a rendező szervezetek. 
 
Az ingyenesen látogatható, rendkívül népszerű rendezvényen legalább 8-900 érdeklődő vett részt.
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.04.02.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design