magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Hatékony együttműködés a fenntartható tájhasználat meghatározását szolgáló eszközrendszer fejlesztésében
 
Az Agrárminisztérium, mint a természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) projekt-gazdája szakmai összejövetelén a Tájkarakter fejlesztési elem térségi szintű kutatási irányairól egyeztettek az érdekeltek.
   
 
Milyen helyi szereplők, milyen erőfeszítéseket tettek korábban a táj értékeinek védelme érdekében? Mik a mintaterületen a legfontosabb tájhasználati konfliktusok, a tájváltozásban érzékelhető legfeltűnőbb, legégetőbb helyzetek? Milyen lenne az ideális táj? – ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel az Agrárminisztérium közel 50 fős rendezvényén.
 
 
Az ökológiai adottságokat és a tájhasználati jellemzőket is magába foglaló tájléptékű eszközrendszer kidolgozása kapcsán megfogalmazott kérdésekre megyei és térségi tervezők, főépítészek, helyi gazdálkodók és hatósági szakemberek észrevételeire is számítottak a szervezők. A rendezvény lehetőséget teremtett a résztvevők közötti érdemi párbeszédre, hiszen a gondolatindító bevezető előadások után két körben tematikus asztalok körül vitathatták meg elképzeléseiket a projekt eredménytermékeinek tartalmi és formai elvárásaival kapcsolatban a meghívott szakértők.
 
A szakértők által közösen kialakított irányvonalakat, alapvetéseket a projekt további megvalósítása során a kutatók bevonásával használja fel a projektgazda.
 
A rendezvény programját ide kattintva tölthetik le az érdeklődők.
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.05.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design