magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Megkezdődtek a mintaterületi kutatások a helyi szintű tájkarakter egységek eredményes azonosítására
 
2019. május 13-án, Fertődön „Szülőföldünk, otthonunk a Fertő-táj. Mit gondolunk róla?” címmel kezdődtek meg a mintaterületi rendezvények a helyi szintű tájkarakter-típusok azonosításának és lehatárolásának érdekében. A természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési eleme ezzel új szakaszba érkezett és helyi szintre lépett.
   
 
A projektben közreműködő kutatók és az Agrárminisztérium szakemberei bemutatták a kutatás folyamatát, de teret adtak a megjelentek (helyben élők, gazdálkodók, döntéshozók) tájról alkotott véleményének, saját élményeinek és tapasztalatainak megismerésére.
 
 
A helyi érintettek egyénileg, fotósorozatokkal támogatottan, majd kis csoportokban, irányított beszélgetések során fejthették ki tapasztalataikat a projekt egyik mintaterülete, a Fertő-táj jellemzőiről, értékeiről, degradációról, általuk tapasztalt tájváltozási folyamatokról, pozitív és negatív befolyásoló tényezőkről. Ezzel megkezdődött a Fertő-táj főbb megkülönböztető jellegzetességeinek feltérképezése a helyiek szemüvegén át. 
 
A mintaterületi szintű kutatás meghatározó eleme a projekt egészének, amely hozzájárul ahhoz, hogy a helyiek által megtapasztalt és észlelt információk is szerepet kapjanak a tájkarakter azonosításában.
 
A rendezvény meghívója itt tekinthető meg.
 
 
 
   
 
2019.05.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design