magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Értékőrző gazdálkodás – kunhalmok a tájban
 

E címmel készített a mezőgazdasági támogatások rendszerében tájképi elemként megőrzendő kunhalmokról tájékoztató kisfilmet és kiadványt az Agrárminisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. Az ember alkotta, több ezer éves, hiedelmekkel, mondákkal övezett, síkvidékeinken tájkarakter formáló jelentőségű halmokkal kapcsolatos érdekességek sokak számára újdonságot jelenthetnek.

   
 

A kisfilm hazánk e jellegzetes, táj(kép)i, természeti és kulturális örökségi szempontból egyaránt jelentős, ember alkotta helyszíneit ritkán látható perspektívából mutatja be.


A képre kattintva a lejátszás elindul (youtube.com)


A tájképi elemként megőrzendő kunhalmokra vonatkozó, a mezőgazdasági támogatási rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó kiadványt pedig gazdálkodók forgathatják haszonnal.A képre kattintva megtekinthető a kiadvány (2 oldal, pdf)
 

A kisfilmet és a kiadványt az állami természetvédelem kommunikációs csatornáin kívül további, a vidéken élők, gazdálkodók célzott elérését elősegítő fórumokon is terjeszteni kívánjuk.

 

   
 
2019.05.17.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design