magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Európai Natura 2000 díj
 
Megnyílt a legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj ötödik évi pályázati időszaka.
   
 
A Natura 2000-hez kapcsolódó tevékenységekben részt vevő bármely jogi személy nevezhet a díjra az öt kategória egyikében. Ezenkívül a kiemelt fontosságú Európai Polgári Díj nyertese a díj weboldalán megszervezett nyilvános szavazással kerül ki a döntőbe jutott pályázatok közül. Pályázni 2019. május 21-e és szeptember 30-a között lehet.

A díj a Natura 2000 hálózat irányításában és előmozdításában, valamint a Natura 2000 és az európai polgárok számára nyújtott előnyei ismertségének növelése terén elért kimagasló eredményeket hivatott elismerni. Emellett hozzájárul az EU cselekvési tervének negyedik kiemelt területéhez, amely a
Cselekvési terv a természetért, az emberekért és a gazdaságért címet viseli, és célja a kommunikáció és a figyelemfelkeltés javítása. 

A cselekvési terv értelmében május 21-ét a
Natura 2000 európai napjává nyilvánították. E különleges nap keretében Európa-szerte több száz nyilvános eseményt rendeznek.
A Natura 2000 díj 2020. évi nyerteseinek névsorát május 21-én jelentik be Brüsszelben, a Bizottság fő épületében rendezett különleges ünnepségen.

A pályázat menetéről további információk az alábbi weboldalon olvashatók:
http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/.
 
A korábbi évek díjazottairól itt taláhatnak információt:

Konkrét kérdés/javaslat esetén vegyék fel a kapcsolatot a Natura 2000 Díj Titkárságával:
n2000awards@adelphi.de
   
 
2019.07.02.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design