magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Önálló szekcióval jelent meg a TÁJKARAKTER fejlesztési elem a VIII. Magyar Tájökológiai Konferencián
 
Augusztus 29-31. között került megrendezésre a VIII. Magyar Tájökológiai Konferencia Kisvárdán. Az eseményen a KEHOP-430-VEKOP-15-2016-00001 projekt TÁJKARAKTER fejlesztési eleme önálló szekcióval képviseltette magát.
   
 
Kincses Krisztina (Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály) a tájkarakter kutatás nemzetközi és hazai szakpolitikai kereteit, kutatási programkörnyezetét ismertette a szakmai hallgatóság részére. A fejlesztési elem kutatói további hat előadásban mutatták be az újabb előrehaladásokat. Az előadások a cikk végén megtekinthetők.
A magas színvonalú konferencia résztvevői ezen kívül párhuzamos szekciókon ismerhették meg a tájökológiával kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket és projekteket a hazai táj-, természet- és környezetvédelmi szakmát képviselő szakemberektől.
 
A szekcióüléseken elhangzó előadások kivonata absztraktkötetben, az azokból készült tanulmányok ISBN számmal ellátott, lektorált online kiadványban jelentek meg. A konferencia célja volt elősegíteni a tájökológiával, tájhasználattal, tájgazdálkodással, tájtervezéssel és területfejlesztéssel foglalkozó hazai szakemberek közötti eszmecserét, valamint a tájkutatással foglalkozó rendkívül szerteágazó szakma (többek között: agrártudományok, kertészeti és erdészeti tudományok, ökológia, geográfia, térinformatika, település- és területfejlesztés, vízgazdálkodás) művelői között szorosabb szakmai kapcsolatok kialakulását, így a konferencián való bemutatkozás jól illeszkedik a fejlesztési elem kommunikációs céljaihoz.
 
A szekció előadásai:
 
 
 
Természeti tényezők azonosítása a tájkarakterben (Schneller Krisztián, Csorba Péter, Vaszócsik Vilja, Csőszi Mónika, Teleki Mónika, Konkoly-Gyuró Éva)
 
 
 
Percepcionális jellegindikátorok (Kollányi László et al.)
 
 
   
 
2019.09.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design