magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Lenyűgöző pályamunkák és boldog nyertesek a „Mit jelent számodra a táj?” rajzpályázaton
 
Az Agrárminisztérium 2019 tavaszán országos rajzpályázatot hirdetett a fiatal korosztály számára Magyarország egyedülálló táji adottságainak és értékeinek népszerűsítése érdekében.
   
 
„A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001)” elnevezésű projekt tájkarakter fejlesztési elemének keretében megvalósított rajzpályázat kiírói szeptember 1-ig várták a 10-14 éves gyermekek alkotásait. A zsűri legnagyobb megelégedésére a hagyományos technikákkal készült alkotások mellett megannyi kiállításra érdemes egyéb mű és kreatív alkotás érkezett. A gyermekrajzok számos magyar tájat mutattak be sokszor szívmelengető módon, melyekből arra is fény derült, hogy a pályázó fiatalok a magyar tájak jellegzetességeit is jól ismerik.
 
A pályázatban megjelölt kritériumrendszer alapján (kidolgozottság; tájhoz való kapcsolódás; érzelmi töltet; technika sajátosságainak alkalmazása) a zsűri a következő győzteseket hirdette ki:
 
I. kategória II., kreatív kategória
1. helyezett: Bihari Gerda 1. helyezett: Dömötör Dóra Anna
2. helyezett: Misák Dominik 2. helyezett: Mezei Miranda
3. helyezett: Berta Blanka 3. helyezett: Farkas Bálint
Különdíj 
Balogh Kira Angelika  
Ács Renáta  
Ács Marcell  
Dömötör Dóra Anna 
 
 
A díjazott pályaművek mellett a legjobbak között számon tartott alkotások az Agrárminisztérium kapcsolódó szakmai rendezvényein is kiállításra kerülnek.
 
Ezúton is gratulálunk minden alkotónak és köszönjük részvételüket!
 
 
Bihari Gerda
 
Misák Dominik
 
Berta Blanka
 
Dömötör Dóra Anna
 
Mezei Miranda
 
Farkas Bálint
 
 
 
 
   
 
2019.12.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design