magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Tiszaföldváron ismerkedtek a Tájkarakter kutatással
 
2020. február 7-én Tiszaföldvárra „érkezett” a Tájkarakter kutatás. A TÁJKARAKTER fejlesztési elem az országos szint megalapozása után ebben az évben a térségi szintre is kiemelt hangsúlyt fektet.
   
 
Az Európai Táj Egyezmény végrehajtását segítő fejlesztési elem egyik mintaterülete a Tiszazug, ahol a helyi érintettek bevonásával folytatódik a tájtipizálási rendszer módszertanának kialakítása. A jelenlévők megismerkedtek a kutatás szakmai hátterével és céljával, kérdőívben saját szavaikkal jellemezték az általuk jól ismert tájat, majd képek alapján értékeltek tájrészleteket. Közösen jellemző tájrészleteket és értékes tájalkotókat kerestek, azonosították a tiszazugi tájat veszélyeztető tényezőket, végül megbeszélték a jellemző tájváltozási folyamatokat. A résztvevők technikai jellegű módszertani javaslatokat is megfogalmaztak a kutatók részére. A műhelytalálkozó jó lehetőséget teremtett a helyi szakemberekkel való eszmecserékre is. A mintaterületi kutatások célja a helyi tájkarakter-egységek definiálása, hogy azokra később védelmi, kezelési és fejlesztési irányok és javaslatok kerülhessenek kidolgozása.
 
További információkat a projekt saját weboldalán talál.
 

 
   
 
2020.02.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design