magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ismeretterjesztés a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon
 
Szeptember második hétvégéjén került sor Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra. E fesztivál keretein belül zajlott le a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle, és azzal együtt indult el a Magyar Nemzeti Parkok Hetének szeptember 20-ig tartó programsorozata is.
   
 
A pénteki nyitónap "zöldforgatagában” az "A biológiai sokféleség, természeti és táji értékeink megőrzését megalapozó stratégiai vizsgálatok" projekt Ökoszisztéma-szolgáltatások projekteleme is megjelenési lehetőséget kapott, és önálló standdal vett részt az eseményen. A fejlesztési elem munkájához szorosan kapcsolódó fogalmakat és folyamatokat a projektelem munkatársa játékos, ismeretterjesztő formában mutatta be a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
 
Standunknál a látogatók megismerkedhettek az online is böngészhető Ökoszisztéma-alaptérképpel, az ökoszisztémák és az ökoszisztéma-szolgáltatások állapotfelmérésének fontosságával és azok jóllétünkre gyakorolt hatásaival. Az ingyenesen látogatható rendezvény a járványügyi helyzet miatt csak látogatószám korlátozással indulhatott el, azonban a teljes hétvégét betöltő rendezvényen így is nagy volt az érdeklődés. A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozata a héten folytatódik, és várja a további érdeklődőket immár a nemzetipark-igazgatóságok saját helyszínein.
 
   
 
2020.09.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design