magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Földtudományi időutazások a Geotóp Napok 2020 programjában október első és második hétvégéjén
 
Október 3-4-én és 10-én várják a hazai tájak földtörténeti múltja iránt érdeklődőket a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya által többek között nemzeti park igazgatóságokkal partnerségben szervezett geotúrákra.
   
 

A geotópok olyan földtani, geomorfológiai, esztétikai, tudománytörténeti szempontból érdekes, különleges, figyelemre méltóan tanulságos élettelen természeti értékek, helyszínek, amelyek bepillantást engednek a földtörténet valamely időszakának eseményeibe, történéseibe.
 


A geotóp napi geotúrákon ilyen helyszíneket kereshetnek fel szakavatott vezetéssel egy-egy séta vagy kirándulás keretében az érdeklődők.

A 2020. évi Geotóp Nap geotúráinak listája a megtalálható a www.geotopnap/turak-2020 oldalon, valamint a résztvevő nemzeti park igazgatóságok honlapjain.
 
Kedvcsinálóként az egyes geotúra-ismertetők innen tölthetők le.
   
 
2020.09.28.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design