magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Natura 2000 díj
2013.12.20. 13:37

Az Európai Unió Bizottsága „Natura 2000 díj” pályázatot hirdetett meg, mely keretében a természetvédelem területén elért jó megoldásokat, „sikersztorikat” díjazzák a jövőben.

Részletek
Budapesten működik az ország egyetlen Önkormányzati Természetvédelmi Őrszolgálata
2013.12.07. 10:59
A fővárosi helyi jelentőségű védett természeti területek és értékek védelme, kezelése és őrzése érdekében Budapest Főváros Közgyűlése létrehozta a Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálatot. Ez a döntés úttörő kezdeményezés volt Magyarországon. Bár a természet védelméről szóló törvény több mint 15 éve lehetőséget ad a települési önkormányzatoknak természetvédelmi őrszolgálat működtetésére, jelenleg ezzel a jogával csak a Fővárosi Önkormányzat élt. A jogszabályi változások lehetővé tették, hogy a 2013. július elsejével létrejövő – korábban Budapest Főváros Közterület-felügyelete nevet viselő – Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságon belül, annak feladatkörét kibővítve folytassa munkáját az őrszolgálat.
Részletek
Magyar sikerek az UNESCO-ban
2013.12.05. 13:19

Magyarország bekerült az „Ember és Bioszféra” valamint a „Társadalmi Átalakulások Kezelése” UNESCO programokat irányító kormányközi bizottságokba / Hungary in MOST and MAB

Részletek
Idegenhonos özönfajokkal kapcsolatos szakmai konferencia
2013.12.04. 15:51
A környezetügyért felelős államtitkárság 2013. november 29-én szakmai konferenciát tartott az idegenhonos özönfajokkal kapcsolatosan. A konferenciára számos nemzeti park igazgatóságtól, környezetvédelmi természetvédelmi és vízügyi felügyelőségtől érkeztek szakemberek, valamint több egyetem és múzeum kutatója is megjelent, így a konferenciának több mint 60 résztvevője volt.
Részletek
Hortobágyi tanácskozás Natura 2000, zoológia és botanika témakörben
2013.12.04. 14:18
2013. november 18-20. között Hortobágyon került megrendezésre a Természetmegőrzési Főosztály szervezésében a Natura 2000-botanikai-zoológiai értekezlet. Az eseményen részt vettek a nemzeti park igazgatóságok, a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek, a Nemzeti Környezetügyi Intézet és a Természetmegőrzési Főosztály szakemberei.
Részletek
Szászországi tanulmányút
2013.11.25. 15:13
2013. október 6. és 10. között, a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért felelős Államtitkárságának munkatársai, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. (NKEK) munkatársaival együtt szászországi tanulmányúton vettek részt. A tapasztalatcsere háttere, hogy a NKEK és a Szász Környezeti és Természeti Alapítvány között együttműködési megállapodás jött létre kölcsönös tapasztalatcsere céljából, így a természetvédelem területén a NKEK koordinálásával szakértői szintű együttműködés folyik a Vidékfejlesztési Minisztérium részvételével.
Részletek
Civil fórum a Nemzeti Természetvédelmi Alapterv IV. bemutatására
2013.10.25. 11:16
A VM Környezetügyért felelős államtitkársága október 17-én civil fórum keretében mutatta be az érdeklődő társadalmi szervezeteknek a Nemzeti Természetvédelmi Alapterv IV. tervezetét (NTA IV.), amely az Országgyűlés által jóváhagyandó Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) részeként a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozóan a természetvédelem fő cselekvési irányait meghatározó stratégiai dokumentum.
Részletek
EGYÜTTMŰKÖDÉS A NATÚRPARKOKÉRT
2013.10.21. 16:36
A Magyar Natúrpark Szövetség kezdeményezésére létrejött  együttműködésben a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága a szabályozást és felügyeletet ellátó, a koncepció megalkotását koordináló partnerként, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet a vidékfejlesztési programokat tervező és támogató szakmai műhelyként, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pedig a jó gyakorlatok terjesztőjeként vesz részt. A partnerek megállapodás szerinti munkájukat éves feladat meghatározás szerint, eredményeiket évente közösen értékelve végzik.
Részletek
Europarc 2013 konferencia
2013.10.15. 17:46
Az EUROPARC az európai nemzeti parkok, természetvédelmi állami szervek és civil szervezetek képviselőit tömörítő, európai szintű szervezet. A konferencia éves közgyűlésének és szakmai programjának megrendezésére idén 2013. október 9-13. között Magyarországon, Debrecen városában, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) területén került sor.
Részletek
Geotóp Nap 2013. október 12.
2013.10.02. 17:39
Azokat a diákokat, felnőtteket, családokat, osztályokat, akik kíváncsiak arra, hogy mit rejt a Föld mélye, miről árulkodnak a kőzetek, kövületek, miként jöttek létre a felszínformák, várjuk a kilenc helyszín egyikén az október 12-én megrendezésre kerülő Geotóp Napon. Hét helyszín esetében a program (társ)szervezője a nemzeti park igazgatóság. 
Részletek
"Az Év ökoturisztikai létesítménye" díjak átadása a Turizmus Világnapján
2013.10.02. 17:16
A Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya, a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Magyar Turizmus Zrt. közösen írt ki pályázatot „Az év ökoturisztikai létesítménye 2013” cím elnyerésére. A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények a kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg. A pályázat nyerteseit ezért – a vendégbarátság jegyében – a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én hirdették ki hivatalosan.
Részletek
A Natura 2000 finanszírozás – Magyarország a legjobbak között
2013.10.02. 14:40

A Natura 2000 finanszírozás – Magyarország a legjobbak között

A 2014-2020 időszakban a Natura 2000 területek finanszírozását megalapozó országos intézkedési tervet az Európai Bizottság a legjobbak között tartja számon – hangzott el a 2013. szeptember 10-én, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Európai Bizottság, valamint a WWF Németország és partnerei által szervezett „Natura 2000 Finanszírozás – EU finanszírozási lehetőségek a 2014-2020 időszakban” című szakmai fórumon. A legnagyobb kihívás most az, hogy az intézkedési tervben foglalt célkitűzéseket és intézkedéseket beépítsük az érintett operatív programokba, így elsősorban a Környezet és Energetikai Hatékonysági Operatív Programba, a Vidékfejlesztési Programba és a Magyar Halászati Operatív Programba.

Részletek
Megérkezett az ifjú Kócsagőr utánpótlás
2013.09.19. 15:15
Az Y TriÁsz és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen rendezte meg az Ifjú Kócsagőrök országos döntőjét szeptember 13-án. Az eseményen 8 nemzeti parkot képviselt egy-egy ifjú kócsagőr jelölt, valamint az őt mentoráló természetvédelmi őr – mesterek és tanítványaik. Az első három helyezett jutalma, hogy részt vehetnek az 1. Nemzetközi Ifjúsági Konferencián Debrecenben.
Részletek
Szent Mihály Napi Vigasságok Bugacpusztán
2013.09.18. 13:11
Az idei évben hetedszerre rendezi meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság partnereivel a bugaci Szent Mihály Napokat 2013. szeptember 20-22 között és ezzel a rendezvénnyel a puszták sokszínű természeti és kulturális örökségét kívánja ismertté tenni.
Részletek
„Életképek a végtelen eurázsiai sztyeppékről” – kiállítás Bugacon
2013.09.18. 13:04
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Szent Mihály napi rendezvénye alkalmából képzőművészeti kiállítás megtekintésére hívja, és sok szeretettel várja az érdeklődőket.
Részletek
Az ötoldalú Mura-Dráva-Duna határon átnyúló bioszféra-rezervátum fejlesztési koncepciója a legjobb négy között végzett az első European River Prize gálán
2013.09.17. 15:32
A több éve nagy sikerrel futó nemzetközi díj (International River Prize) mintájára, az International River Foundation idén először hirdette meg, a díj európai változatát a „European River Prize”-t. A díjra pályázat útján lehetett nevezni, s több fordulós bírálati folyamat eredményeképpen választották ki a legjobb négy pályázatot, amelyek között az új Mura-Dráva-Duna határon átnyúló bioszféra-rezervátum ötoldalúra bővítési koncepciója is szerepelt.
Részletek
Teljesítettük a Natura 2000 országjelentést
2013.09.10. 11:40
Az élőhelyvédelmi irányelv 17. cikke alapján az Európai Unió tagállamai hatévente kötelesek jelentést készíteni a tagállam területén előforduló, az irányelv mellékletein szereplő közösségi jelentőségű élőhelytípusok és fajok természetvédelmi helyzetéről. 46 élőhelytípusra és 208 fajokra vonatkozóan töltöttünk ki adatlapot és készítettük el a hazai elterjedésüket és előfordulásukat ábrázoló térképeket, amelyeket hivatalosan továbbítottunk az Európai Bizottság részére.
Részletek
Teszedd! – évszakot váltva folytatódik Magyarország legnagyobb szemétgyűjtési akciója
2013.08.21. 15:43
2013. szeptember 14-én harmadik alkalommal csatlakozhatunk a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországiért akciónaphoz. Várjuk az ország valamennyi részéről a lakosság, a vállalatok, az önkormányzatok, az iskolák, a civil szervezetek jelentkezését, akik szeptember 14-én reggel 8 és este 6 óra között a lakóhelyükhöz legközelebbi szemétszedési ponton hozzájárulhatnak ahhoz, hogy aznap estére elmondhassuk: egy tisztább Magyarországért dolgoztunk. Az országos akciónap programnyitó sajtótájékoztatóján Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette az idei TeSzedd! céljait, a lebonyolítás módját.
Részletek
A természetvédelem a Sziget Fesztiválon
2013.08.09. 09:39
A természetvédelem immár harmadik alkalommal képviselteti magát a Sziget Fesztivál Civil Szigetén. A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért felelős Államtitkársága részéről a Természetmegőrzési- és Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály interaktív játékokon keresztül hívta fel a figyelmet a természetvédelem területén belül hazánk védett, ritka és veszélyeztetett növény- és állatfajaira, a Kárpát-medence egyedi állat- és növényvilágára és a megőrzésük érdekében végzett tevékenységekre.
 
Részletek
V. Jósvafői Hucul Lovasnapok és II. Nemzetközi Patkolókovács Verseny, 2013. augusztus 17-18.
2013.07.30. 15:33
Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Jósvafői Hucul Lovasnapok és Nemzetközi Patkolókovács Verseny. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves bírói gárda pontoz.
Részletek
Három hazai LIFE Természet pályázat kapott idén támogatást
2013.07.26. 11:22
2013-ban három Magyarország által benyújtott természetvédelmi témájú LIFE+ pályázat nyert, mely összesen 8,2 millió euró európai uniós támogatást jelent.
Részletek
Együttműködés született európai jelentőségű védett területek kezeléséről - aktív természetvédelem gazdálkodásba integrálva
2013.06.21. 09:05
Együttműködési megállapodást írt alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Pilis Bioszféra Rezervátum és a Szénások Európa Diplomás terület megőrzése és fenntartása érdekében Visegrádon. Az eddigi közös munkát bővítő együttműködés célja a kivételes élővilágot őrző területek jó állapotát megóvó gazdálkodás fenntartása, az ott élő fajok megfigyelése, valamint a környezeti nevelés és a turisztika összehangolt megszervezése.
Részletek
Idén is lehet pályázni az év ökoturisztikai létesítménye címre
2013.06.10. 16:49
Június 8-án, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat debreceni nyitórendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2013” pályázatot, amit a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya, valamint a Magyar Turizmus Zrt. írt ki.
Részletek
Mégsem halt ki a „szerémségi fogasvakony”? Új földikutya állományra bukkantak a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei Baja mellett.
2013.06.03. 13:26
Elképzelhető, hogy egy régen kihaltnak vélt földikutyafaj, a szerémségi földikutya egy fennmaradt állományát találták meg a Kiskunsági Nemzetei Park Igazgatóság szakemberei május elején a Baja határában található régi katonai gyakorlótér élőhelyén.
Részletek
Európai Geoparkok Hete május 24-június 9.
2013.05.24. 14:12
Az Európai Geoparkok Hete az Európai Geopark Hálózat (EGN) tagjainak május-június fordulóján megszervezett fesztiválja, melynek segítségével a geoparkok szervezetei nem csupán a földtani természetvédelem fontosságára és a földtani örökség jelentőségére igyekeznek felhívni a figyelmet, hanem a geoparkok geoturisztikai kínálatára és a különböző földtani természetvédelmi neveléssel kapcsolatos programokra is.
Részletek
Európai Nemzeti Parkok Napja
2013.05.24. 13:50
Európa szerte május 24-én ünnepelik az Európai Nemzeti Parkok Napját. Ezen a napon nemcsak a megőrzendő természeti értékek fontosságára, hanem az ismeretterjesztésre, a minket körülvevő természet bemutatására igyekszenek felhívni a figyelmet a szakemberek.
Részletek
Ausztriai szélerőmű park beruházással kapcsolatos ICOMOS-IUCN szakértői misszió a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj világörökségi területen 2013. május 13-14-én
2013.05.24. 13:19
A szakértői missziót az Ausztriában, a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj világörökségi területtől északkeletre és északra, az osztrák-magyar határ közvetlen közelében megvalósítani tervezett szélerőmű park beruházások miatt kérték fel a Világörökségi Egyezmény részes államai annak feltárására, hogy milyen intézkedésekkel biztosítható a világörökségi terület kiemelkedő egyetemes értékének fenntartása.
Részletek
Hatályba lépett a Kárpátok Egyezmény Fenntartható Turizmus Jegyzőkönyve
2013.05.16. 16:44
2013. április 29-én a Kárpátok Védelméről és Fenntartható Fejlesztéséről készült Keretegyezményhez (Kárpátok Egyezmény) kapcsolódó Fenntartható Turizmus Jegyzőkönyv hivatalosan is hatályba lépett.
Részletek
Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013. június 7-16.
2013.05.08. 17:28
Idén immár hetedik alkalommal kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényre. Nemzeti parkjaink és egyéb védett természeti területeink június 7-16. között az ország számos pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény központi nyitóhétvégéjén, június 7-9-én Debrecenben és a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesznek izgalmas programok.
Részletek
Pályázati felhívások a Nemzeti Parki Termék védjegy használati jogának megszerzésére
2013.04.29. 10:52
A Nemzeti Parki Termék védjegy használati jogának megszerzésére pályázhatnak a termelők az ország több nemzeti park igazgatósága által aktuálisan megjelentetett pályázati felhívások alapján.  
 
 
Részletek
40 éves a Hortobágyi Nemzeti Park
2013.04.24. 09:58
Az Országos Természetvédelmi Hivatal 1850 / 1972. számú közleményével létrejött hazánk első nemzeti parkja, a Hortobágyi Nemzeti Park, valamint a védett természeti területek természetvédelmi kezelésére létrehozott Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, amely 1973. január 1-jén kezdte meg működését.
Részletek
Természetvédelmi kitüntetések a Föld Napja alkalmából
2013.04.24. 09:27
Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dr. Illés Zoltán környezetügyi államtitkár a Föld Napja alkalmából Mórahalmon a Körös-éri Tájvédelmi Körzet felavatását megelőzően Pro Natura Díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és miniszteri elismerő okleveleket adott át. 
Részletek
A Körös-éri Tájvédelmi Körzet avatása Mórahalmon, a Föld Napja alkalmából
2013.04.23. 15:19
A vidékfejlesztési miniszter 2013. január 1-jén hatályba lépett rendeletével létesített Körös-éri Tájvédelmi Körzet avatására a Föld Napja alkalmából került sor Mórahalom közelében, a Nagyszéksós-tó partján. 
Részletek
Európai nyilatkozat a natúrparkokért
2013.04.23. 14:54
Hét ország natúrparkjainak vezető képviselői gyűltek össze Wandlitzban, a Berlin melletti Barnim Natúrparkban, a Német Natúrpark Szövetség alapításának ötven éves évfordulóján. A rendezvényen részt vett Peter Altmeier Németország, illetve Anita Tack Brandenburg tartomány környezetvédelemért felelős minisztere.
Részletek
Nemzeti park igazgatóságok részvétele a Magyar Turizmus Zrt. „Ébredés” című tavaszi aktív- és ökoturisztikai kampányában
2013.04.17. 10:51
A tavaszi időszakban a belföldi aktív- és ökoturizmus áll a kampány középpontjában az „Ébredés” jegyében. A természetjárást ösztönzi és teszi izgalmasabbá a Magyar Turizmus Zrt. „Gyűjtsd a táblát” elnevezésű kalandjátéka. A Magyar Turizmus Zrt. és a Vidékfejlesztési Minisztérium között az Utazás 2013 Kiállításon megkötött együttműködési megállapodás keretében a kampányban nemzeti park igazgatóságok is részt vesznek.
Részletek
Monitorozók üléseztek a Sas-hegyen
2013.04.15. 15:27
2013. április 4-én hagyományteremtő céllal, idén első alkalommal védett természeti területen lévő helyszínen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban tanácskoztak a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszer koordinátorai.
 
Részletek
Sikeres LIFE Információs Nap
2013.04.15. 10:04
2013. március 28-án LIFE Információs Napot rendezett a Vidékfejlesztési Minisztérium a NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.-vel közösen, melynek előadásai elérhetők a NKEK honlapján.
 
Részletek
Kiemelkedően fontos a túzokvédelem a magyar természetvédelem számára
2013.04.10. 10:07
A túzokvédelem a magyar természetvédelem számára mindig kiemelkedően fontos volt, a Kőrös-Maros Nemzeti Park pedig központi szerepet játszik a faj közép-európai állományának megőrzésében - mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára a Közép-európai Túzokpopulációk megőrzéséről szóló Egyetértési Memorandum (Túzokvédelmi Memorandum) részes feleinek harmadik találkozóján hétfőn Szarvason.
Részletek
Az UNESCO párizsi központjában találkoztak az európai geoparkok
2013.03.27. 16:57
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) párizsi központjában tartotta sorrendben 31. Koordinációs Bizottsági ülését az Európai Geoparkok Hálózata (European Geoparks Network – EGN) 2013. március 21-én és 22-én. A nemzetközi hálózatnak jelenleg két magyar tagja van.
Részletek
Nemzetközi madárvédelmi konferencia a MAVIR ZRt szervezésében
2013.03.10. 22:59
2013. március 6-án újabb nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett a MAVIR ZRt. A konferencia célja a madarak szabadvezetékek mentén történő pusztulásának felszámolását célzó Akadálymentes Égbolt megállapodás elmúlt évi eseményeinek és eredményeinek ismertetése volt.
Részletek
Megjelent az új LIFE pályázati felhívás!
2013.03.04. 16:45
2013. március 28-án LIFE információs napot rendezünk, ahol a pályázati felhívásról, LIFE projektek tapasztalatairól, illetve a LIFE program jövőjéről kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.
Részletek
Megújult a Kolon-tó
2013.02.25. 09:17
Befejeződött a Kolon-tó élőhely-rehabilitációja, ebből az alkalomból sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényt tartottak ma Izsákon. A Kiskunsági Nemzeti Park eddigi legjelentősebb, közel másfél éves beruházásának eredményeképpen új nagykiterjedésű nyíltvízfelületeket hoztak létre, megszüntették az özönnövény fertőzöttséget, a helyreállított élőhelyeken pedig újra megjelentek az egykor honos fajok. A projekt során 1 001 555 272 Ft vissza nem térítendő, uniós támogatást fordíthatott az igazgatóság az országos és - a NATURA 2000 érintettség okán - európai jelentőséggel is bíró rehabilitációra.
Részletek
LIFE projekteket ellenőrzött az Európai Bizottság
2013.02.22. 13:36
Három természetvédelmi LIFE+ projekt végrehajtását ellenőrizték az Európai Bizottság képviselői 2013. február 11-15 időszakban. Bizottsági ellenőrzésre a projektek időtartama alatt egyszer kerül sor.
Részletek
Botanikusok és zoológusok üléseztek a Réhelyi Látogatóközpontban
2013.02.19. 14:28

2013. február 6-7-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi Látogatóközpontjában, országos értekezleten találkoztak a nemzeti park igazgatósági botanikusok és zoológusok.

Részletek
Találkozás a Hópárduccal a Bükk-fennsíkon - a III. transzbükki átkelés
2013.02.18. 17:24
Sikeresen teljesítették a Szilvásvárad és Felsőtárkány közötti, mintegy 30 kilométeres távot a III. transzbükki átkelés résztvevői 2013. január 16-án. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) által szervezett túra talán azért is váltott ki nagy érdeklődést, mert egyúttal része volt azon éves eseménysorozatnak, amelyen részt vesz Erőss Zsolt hegymászó is, aki 2013-ban a BNPI védnöke.
Részletek
Vizes Élőhelyek Világnapja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságon
2013.02.07. 10:58
A több mint 354 millió forint értékű fejlesztéssel megvalósult „Kisvízterek rehabilitációja” című projekt bemutatásával vette kezdetét a Vizes Élőhelyek Világnapjának méltó ünneplése az idén 40 éves Hortobágyi Nemzeti Parkban.
Részletek
A Gerecse Natúrpark cím átadása és a Magyar Tájdíj 2013 eredményhirdetése Tatán
2013.01.31. 09:01
Több mint 100 meghívott és érdeklődő gyűlt össze 2013. február 1-jén Tatán, hogy részt vegyen a Gerecse Natúrpark névhasználati cím adományozó ünnepségén, valamint a Magyar Tájdíj elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén.
Részletek
Két magyar szakértő is bekerült az IPBES ágazatközi szakértői testületébe!
2013.01.29. 11:27
A biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányközi platform (IPBES) első plenárisa 2013. január 25-én megválasztotta az IPBES ágazatközi szakértői testületének (MEP) kétéves kiindulási időszakára szóló tagjait.
Részletek
Tisza-tavi Téli Túra a Vizes Élőhelyek Világnapján
2013.01.28. 15:39
A Tisza Élővilágának Emléknapja alkalmából, valamint a Vizes Élőhelyek Világnapja szakmai konferenciájának kísérő programjaként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a tiszaörvényi Szabics Kikötő 2013. február 2-án, szombaton különleges téli túrát szervez.
Részletek
Körkép a nemzeti park igazgatóságok feladatairól és eredményeiről
2013.01.25. 08:43
2013. január 8-9-én a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága Dr. Illés Zoltán államtitkár úr vezetésével tartott szakágazati tanácskozást. A kétnapos rendezvény keretében valamennyi nemzeti park igazgatóság vezetője röviden ismertette a 2012. IV. negyedéve során elvégzett főbb feladatokat, valamint az aktuális célkitűzéseket. A nemzeti park igazgatóságok egységes formátumú, a teljes 2012. évről számot adó jelentései 2013 márciusára készülnek el és adnak majd átfogó képet az állami természetvédelem eredményeiről, helyzetéről.
 
Részletek

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design