magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ülésezett a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság
2016.12.12.
A Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2016. november 11-én egynapos ülést tartott, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság dinnyési kutatóházában.
Részletek
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus
2016.12.05.
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus, a természetvédelemért elkötelezett biológus tudós, aki kezdeményezte és az egyik vezetője volt annak a munkacsoportnak, amely kidolgozta a Nemzeti Biodiverzitás-megőrzési Stratégia és a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Program alapvetéseit.
Részletek
A természetvédelem új nagykövetei
2016.11.23.
A Földművelésügyi Minisztérium A TERMÉSZETVÉDELEM NAGYKÖVETE címet adományozza azoknak a művészetek terén alkotó előadóknak, íróknak, költőknek, képzőművészeknek, akik munkáságukkal, műveikkel, természetszerető és természetvédő magatartásukkal a társadalom széles rétegét fordítják élő örökségünk megismerése és megóvása felé.
Részletek
Gálával zárult Az Év Emlőse: a denevér! programsorozat
2016.11.23.
Háromnapos gálával, természetvédelmi forgataggal zárult november 18-ától az év emlőséhez, a denevérhez kapcsolódó tematikus programsorozat a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Részletek
Látogatás a Duna-ártér Nemzeti Parkban
2016.10.18.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében az Élet az Erdőben című LIFE projekt (LIFEinFORESTS, LIFE13 INF/HU/001163) keretében megrendezett szakmai tanulmányúton közel 50 fő erdészeti és természetvédelmi szakember vett részt. Az idén 20 éves Donau-Auen nemzeti parkban kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a térségre jelentős hatással bíró Duna folyó bemutatásának, kialakulásától kezdve a folyószabályozásig.
Részletek
V4 Környezetvédelmi Miniszterek találkozója
2016.10.04.

Klímaváltozással és a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos közös nyilatkozatot írtak alá a Visegrádi Csoport környezetvédelmi miniszterei Tucznoban

Részletek
Lezárult az idei Ifjú Kócsagőr Program
2016.10.03.

Színvonalas döntővel zárult az idei Ifjú Kócsagőr Program, melyen nyolc hazai nemzeti park igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egy-egy kócsagőr-jelöltje mérte össze tudását. Az immár negyedik alkalommal megrendezett országos rendezvény győztese Hábenczyus Alida Anna lett, akit Kis Viktor a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készített fel.

Részletek
A turizmus világnapján átadták Az év ökoturisztikai létesítménye 2016 díjakat
2016.09.27.
Látogatóközpont és tanösvény kategóriában három-három nyertest hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatán. A díjakat Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség aktív turizmusért felelős igazgatója adták át. A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.
Részletek
I. Abaligeti Denevér-lógás
2016.09.22.
A vártnál több, mintegy 2000-2500 látogatója volt a 2016. szeptember 10-én megtartott I. Abaligeti denevér-lógásnak.  Az Év Emlőse: a denevér kezdeményezés részeként a Vadonleső Program és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös rendezvénye Abaligeten, hazánk egyetlen Denevér Múzeuma előtti téren fogadta a denevérbarátokat, fiatalokat és családokat.
Részletek
Augusztusi denevérprogramok
2016.08.17.
A Nemzetközi Denevéréjt 1997 óta több mint harminc országban rendezik meg augusztus utolsó hétvégéjén a denevérek védelmének, illetve a megismertetésének céljával. 2016-ban kiemelt figyelmet kapnak ezek az éjszakai életmódot folytató állatok, mivel idén "Az Év Emlőse: a denevér"! A Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja ezért összegyűjtötte az augusztusban várható, a hazai nemzeti park igazgatóságok által meghirdetett denevérekkel foglalkozó programokat.
Részletek
Vadonlesők az Ördögkatlan Fesztiválon
2016.08.16.

Nagyharsány, Kisharsány  és  Villánykövesd területén a 9. alkalommal megrendezett Ördögkatlan Fesztivál szervezői 2016-ban a Vadonleső Programot is meghívták fellépőként a rendezvényre. Multikulturális Természetvédelem címmel sok száz érdeklődő számára tartottak a Vadonleső Program munkatársai olyan előadásokat, foglalkozásokat, amelyek révén közelebb kerülhettek a természetvédelem alapjaihoz és mindennapi gyakorlatához, működéséhez egyaránat.

Részletek
LIFE spanyolországi tanulmányút – mi a titka a spanyol LIFE projekt sikereknek?
2016.07.25.
 A spanyolok köztudottan jelentős számú LIFE pályázatot nyernek évről-évre, ezért érdemesnek tartottuk, hogy egy tanulmányút során megismerjük a spanyolországi LIFE nemzeti kapcsolattartók munkáját és néhány hazánkban is aktuális témájú már futó LIFE projektet. A tanulmányút 2016. május 9-13. között az Európai Unió által finanszírozott „LIFE kapacitásépítés Magyarországon” (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretén belül valósult meg.
Részletek
Sikeresen megvalósult az első LIFE Természetvédelmi Tréning
2016.06.29.
2016. június 20-án került sor a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében a LIFE kapacitásépítés Magyarországon projekt keretében az I. LIFE Természetvédelmi Tréning megrendezésére, amely az elvárásainknak megfelelően nagy sikerrel zárult. A rendezvényt Dr. Rácz András, Földművelésügyi Minisztérium, környezetügyért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg köszöntő beszédével, az eseményt Érdiné dr. Szekeres Rozália, a Természetmegőrzési Főosztály főosztályvezető asszonya vezette le.
Részletek
Best of the best díjat kapott a Pannon Magbank LIFE program
2016.06.15.
Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” címmel tüntette ki és Európa 6 legsikeresebb LIFE-finanszírozású természetvédelmi programja közé választotta a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott Pannon Magbank LIFE+ programot.
Részletek
Magyarország pályázata nyerte el az Európa Tanács Táj Díját
2016.06.13.
A "Mesés Hetés" című pályázat, amely magyarországi és szlovéniai települések Hetés táji örökségének fenntartása érdekében folytatott évtizedes együttműködésének eredményeit mutatta be, 12 ország pályaművei közül bizonyult a legjobbnak. Az elismerést az Európai Táj Egyezmény 17. műhelykonferenciáján 35 ország képviselőinek jelenlétében, ünnepélyes keretek között adta át Alfonso Zardi, az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia és Jó Kormányzás Központjának vezetője és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Részletek
LIFE TERMÉSZETVÉDELMI TRÉNING
2016.06.13.
A LIFE kapacitásépítés Magyarországon című (LIFE14 CAP/HU/000010), az Európai Bizottság által támogatott projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya LIFE TERMÉSZETVÉDELMI TRÉNINGET szervez potenciális pályázók részére.
Részletek
A biológiai sokféleség világnapja
2016.06.01.
 
A Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából idén május 26-án a Szegedi Vadaspark adott otthont az élővilág változatosságát bemutató programsorozatnak.
Részletek
A LIFE Természet és biodiverzitás kiemelt terület 2016. évi pályázati felhívásának újdonságai
2016.05.25.
Az Európai Bizottság által meghirdetett LIFE program Környezetvédelmi alprogramján belül a Természet és biodiverzitás kiemelt területre vonatkozó pályázati felhívás 2016-ban számos újdonságot tartalmaz.
Részletek
Denevérre ultrahangolódva - Klip-pályázat a denevérek évében, a denevérek tiszteletére
2016.05.25.
 A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által fenntartott Vadonleső Program immár harmadik éve a hazai művészeti élet és a természetvédelmi ágazat összefogásával hirdeti meg az Év Emlőse programsorozatot. 2016-ban: „Az Év Emlőse: a denevér!” Ebből az alkalomból egy új pályázatot hirdetünk a 15-25 éves korosztály számára.
Részletek
Megjelent a 2016. évi LIFE pályázati felhívás!
2016.05.25.
Az Európai Bizottság 2016. május 19-én közzétette a 2016. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.
Részletek

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design