magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ülésezett a MAB Nemzeti Bizottság, újabb lépések az ötoldalú Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum létrehozása felé
2019.05.28.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sas-hegyi látogatóközpontjában 2019. május 28-án tartotta éves ülését az UNESCO „Ember és Bioszféra” (MAB) programjának hazai koordinációjáért felelős MAB Nemzeti Bizottság.
Részletek
A természeti érték közös örökség
2019.05.28.
A változatos természeti környezet, a gazdag élővilág közös örökség, védelme komoly feladat, amely ezek megismerésével és megmutatásával kezdődik. Ebben nyújthatnak óriási segítséget a nemzeti parkok - mondta Nagy István agrárminiszter Kecskeméten pénteken.
Részletek
Ki, mennyire jártas a Natura 2000 hálózattal kapcsolatos kérdésekben?
2019.05.24.
A Vadonleső Program, önkéntesek segítségével, számos védett növény- és állatfajról gyűjt elterjedés adatot, közöttük több az európai közösségben jelentős fajról is. A vadonlesők szeretnék még közismertebbé tenni ezeket a fajokat, ehhez azonban először is szükséges egy alapállapot felmérés, hogy mennyire ismerjük a Natura 2000 hálózatot és az ahhoz kötődő fajokat jelenleg.
Részletek
Fotópályázat középiskolásoknak: Mit jelent számodra a táj?
2019.05.24.
„Mit jelent számodra a táj?” című fotópályázatunkon olyan fotók beküldését várjuk, amik bemutatják, hogyan kapcsolódik a magyar táj az életünkhöz, mindennapjainkhoz, elárulja, mit tekint a Pályázó a magyar tájban jellegzetesnek, értékesnek, fontosnak.
Részletek
Mit jelent számodra a táj? rajzpályázat
2019.05.23.
Természeti és kulturális örökségünk alapvető eleme a táj, amelyet a természet és emberi tevékenység együttesen alakít. Ezért pályázatunk célja figyelemfelkeltéssel és szemléletformálással erősíteni a természeti értékek, a sokszínű hazai tájak megbecsülését és megőrzését. Természetjárásra ösztönző díjakkal és értékes ajándékcsomagokkal szeretnénk nevezésre motiválni az általános iskolásokat, hogy az ő szemszögükből is megismerhessük Magyarország táji szépségeit.
Részletek
Magyar elnököt választott az Európa Tanács Európai Táj Egyezményének Konferenciája
2019.05.17.
Az Európa Tanács 2019. május 6-7. között Strasbourgban tartotta az Európai Táj Egyezmény 10. konferenciáját, ahol megválasztották az Egyezmény 2021-ig tartó ciklusának tisztségviselőit.
Részletek
Értékőrző gazdálkodás – kunhalmok a tájban
2019.05.17.

E címmel készített a mezőgazdasági támogatások rendszerében tájképi elemként megőrzendő kunhalmokról tájékoztató kisfilmet és kiadványt az Agrárminisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. Az ember alkotta, több ezer éves, hiedelmekkel, mondákkal övezett, síkvidékeinken tájkarakter formáló jelentőségű halmokkal kapcsolatos érdekességek sokak számára újdonságot jelenthetnek.

Részletek
Megkezdődtek a mintaterületi kutatások a helyi szintű tájkarakter egységek eredményes azonosítására
2019.05.15.
2019. május 13-án, Fertődön „Szülőföldünk, otthonunk a Fertő-táj. Mit gondolunk róla?” címmel kezdődtek meg a mintaterületi rendezvények a helyi szintű tájkarakter-típusok azonosításának és lehatárolásának érdekében. A természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési eleme ezzel új szakaszba érkezett és helyi szintre lépett.
Részletek
Aktualizáltuk a LIFE Természetvédelmi Kisokost
2019.05.14.
A 2019. évi LIFE pályázati kiírás kapcsán frissítettük a tavaly megjelent Természetvédelmi Kisokos című tájékoztató anyagunkat, és aktualizáltuk a LIFE programmal kapcsolatos információkat is. Az önerő-támogatásra vonatkozó kérelem benyújtási határideje: június 12.
Részletek
Assisi Szent Ferenc szobrot avattak Csopakon
2019.05.13.
Assisi Szent Ferencnek, a természet védőszentjének szobrát avatták Csopakon. A csaknem ember nagyságú bronzszobor a természetes és a természetfeletti jelképe is egyben - fogalmazott pénteken a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében, a madarak és fák napja alkalmából tartott ünnepségen a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design