magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Kiderült, kik lettek A természet ajándékai rajzpályázat díjazottjai
2019.11.25.
A Magyar Természettudományi Múzeum 2019. november 22-23-án látta vendégül a Vadonleső program Év Emlőse rendezvénysorozatának záró eseményét, a Hiúz Gálát és Forgatagot. Az esemény keretében több pályázat, „A hiúz titokzatos élete”, „Az ember a tündérrózsák birodalmában”, és „Az Év Emlőse: a Hiúz” nyertesei mellett az Agrárminisztérium is kihirdette „A természet ajándékai” rajzpályázatának díjazottjait.
Részletek
Elindult a rákosi vipera védelmét szolgáló LIFE-projekt
2019.11.25.
Az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) koordinálásával megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban (LIFE18 NAT/HU/000799)” című LIFE projekt.
Részletek
Hiúz Gála és forgatag
2019.11.19.
2019. november 22-23-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül megrendezésre a Vadonleső Program által meghirdetett Év Emlőse rendezvénysorozat záró eseménye, a Hiúz Gála és forgatag.
Részletek
Elkészült Magyarország Ökoszisztéma alaptérképe
2019.11.12.
Az ökoszisztémák megléte és állapota meghatározó a természeti erőforrásokra jelentős mértékben támaszkodó emberi jóllét, valamint a gazdasági növekedés és a versenyképesség szempontjából is. Az ökoszisztémák jó állapotának megőrzése, a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása csak összehangolt intézkedésekkel érhető el, melyekhez részleteiben szükséges ismerni a minket körülölelő természeti, ökológiai rendszert és működését, feltérképezni természeti tőkénk térbeli eloszlását és fejleszteni a kapcsolódó tudásbázist.
Részletek
Földtudományos Forgatag, 2019
2019.11.05.
2019. november 9-10-én a Magyar Természettudományi Múzeum interaktív geokiállításnak ad otthont, ahol a hagyományoknak megfelelően nemzeti parkjaink és geoparkjaink bemutatják hazánk egyedülálló, látványos földtudományi természeti értékeit és izgalmas geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.
Részletek
Berni Egyezmény - 40 év 40 inspiráló természetvédelmi történet
2019.10.11.
A Berni Egyezményt 1979. szeptember 19-én írták alá, mely az európai vadon élő növények és állatok, valamint természetes élőhelyek védelméről szóló egyezmény. Az elmúlt negyven év eredményeit a kerek évforduló alkalmából egy nagy figyelemfelkeltő kampánnyal ünneplik, melynek szlogenje „Egészséges természetet az egészséges európaiakért” (“Healthy nature for healthy Europeans”).
Részletek
Országos rendezvénysorozat indul A Táj Nemzetközi Napja alkalmából
2019.10.10.

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját, október 20-át 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepeljük Európa-szerte. Idehaza több szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén is változatos programokkal igyekeznek felhívni a tájaink értékeire és védelmére a lakosság figyelmét. Ebben az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium mintaprojektjei is segítséget nyújtanak.

Részletek
Alkotópályázat - 80 éves a Debreceni Nagyerdő
2019.10.10.
Hazánkban az elsőként létrehozott országos jelentőségű természetvédelmi terület a Debreceni Nagyerdő, melyet 1939-ben nyilvánítottak védetté. Ezen jeles esemény 80. évfordulójának alkalmából a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet a térség óvodásai és iskolásai számára.
Részletek
Életre kel az élettelen természet!
2019.09.25.
Geotóp-napok 2019 - egy növekvő népszerűségű program a nemzeti parkok kínálatában.
Részletek
Akadályversenyen ismerkedtek az iskolások az év emlősével
2019.09.19.
2019-ben a fokozottan védett európai hiúz kapta az „Év Emlőse” címet, így idén minél szélesebb körben szeretné a Vadonleső Program megismertetni a fajt a lakossággal, köztük a kisiskolásokkal is – mondta Balczó Bertalan Felsőtárkányban. „Hiúz ugrás” címmel rendeztek akadályversenyt mintegy száz helyi iskolás tanuló részére szeptember 13-án.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Bükki Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design