magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Tavasszal folytatódik a „Mit jelent számodra a táj?” fotópályázat
2020.01.15.
2019. május végén az Agrárminisztérium – a KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001 projekt keretében – fotópályázatot írt ki „Mit jelent számodra a táj?” címmel. A zsűri megítélése alapján a pályázatot 2020 tavaszán új feltételek mellett megismétlik, amelyen a korábbi pályázatok automatikusan részt vesznek.
Részletek
Megjelent a Magyar Tájdíj 2021 pályázati felhívása
2020.01.06.
A pályázat beadásának határideje: 2020. június 1.
Részletek
Lenyűgöző pályamunkák és boldog nyertesek a „Mit jelent számodra a táj?” rajzpályázaton
2019.12.09.
Az Agrárminisztérium 2019 tavaszán országos rajzpályázatot hirdetett a fiatal korosztály számára Magyarország egyedülálló táji adottságainak és értékeinek népszerűsítése érdekében.
Részletek
Kiderült, kik lettek A természet ajándékai rajzpályázat díjazottjai
2019.11.25.
A Magyar Természettudományi Múzeum 2019. november 22-23-án látta vendégül a Vadonleső program Év Emlőse rendezvénysorozatának záró eseményét, a Hiúz Gálát és Forgatagot. Az esemény keretében több pályázat, „A hiúz titokzatos élete”, „Az ember a tündérrózsák birodalmában”, és „Az Év Emlőse: a Hiúz” nyertesei mellett az Agrárminisztérium is kihirdette „A természet ajándékai” rajzpályázatának díjazottjait.
Részletek
Elindult a rákosi vipera védelmét szolgáló LIFE-projekt
2019.11.25.
Az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) koordinálásával megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban (LIFE18 NAT/HU/000799)” című LIFE projekt.
Részletek
Hiúz Gála és forgatag
2019.11.19.
2019. november 22-23-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül megrendezésre a Vadonleső Program által meghirdetett Év Emlőse rendezvénysorozat záró eseménye, a Hiúz Gála és forgatag.
Részletek
Elkészült Magyarország Ökoszisztéma alaptérképe
2019.11.12.
Az ökoszisztémák megléte és állapota meghatározó a természeti erőforrásokra jelentős mértékben támaszkodó emberi jóllét, valamint a gazdasági növekedés és a versenyképesség szempontjából is. Az ökoszisztémák jó állapotának megőrzése, a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása csak összehangolt intézkedésekkel érhető el, melyekhez részleteiben szükséges ismerni a minket körülölelő természeti, ökológiai rendszert és működését, feltérképezni természeti tőkénk térbeli eloszlását és fejleszteni a kapcsolódó tudásbázist.
Részletek
Földtudományos Forgatag, 2019
2019.11.05.
2019. november 9-10-én a Magyar Természettudományi Múzeum interaktív geokiállításnak ad otthont, ahol a hagyományoknak megfelelően nemzeti parkjaink és geoparkjaink bemutatják hazánk egyedülálló, látványos földtudományi természeti értékeit és izgalmas geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.
Részletek
Berni Egyezmény - 40 év 40 inspiráló természetvédelmi történet
2019.10.11.
A Berni Egyezményt 1979. szeptember 19-én írták alá, mely az európai vadon élő növények és állatok, valamint természetes élőhelyek védelméről szóló egyezmény. Az elmúlt negyven év eredményeit a kerek évforduló alkalmából egy nagy figyelemfelkeltő kampánnyal ünneplik, melynek szlogenje „Egészséges természetet az egészséges európaiakért” (“Healthy nature for healthy Europeans”).
Részletek
Országos rendezvénysorozat indul A Táj Nemzetközi Napja alkalmából
2019.10.10.

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját, október 20-át 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepeljük Európa-szerte. Idehaza több szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén is változatos programokkal igyekeznek felhívni a tájaink értékeire és védelmére a lakosság figyelmét. Ebben az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium mintaprojektjei is segítséget nyújtanak.

Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Az Év Emlőse
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Bükki Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design