magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Országos rendezvénysorozat indul A Táj Nemzetközi Napja alkalmából
2019.10.10.

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját, október 20-át 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepeljük Európa-szerte. Idehaza több szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén is változatos programokkal igyekeznek felhívni a tájaink értékeire és védelmére a lakosság figyelmét. Ebben az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium mintaprojektjei is segítséget nyújtanak.

Részletek
Alkotópályázat - 80 éves a Debreceni Nagyerdő
2019.10.10.
Hazánkban az elsőként létrehozott országos jelentőségű természetvédelmi terület a Debreceni Nagyerdő, melyet 1939-ben nyilvánítottak védetté. Ezen jeles esemény 80. évfordulójának alkalmából a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet a térség óvodásai és iskolásai számára.
Részletek
Életre kel az élettelen természet!
2019.09.25.
Geotóp-napok 2019 - egy növekvő népszerűségű program a nemzeti parkok kínálatában.
Részletek
Akadályversenyen ismerkedtek az iskolások az év emlősével
2019.09.19.
2019-ben a fokozottan védett európai hiúz kapta az „Év Emlőse” címet, így idén minél szélesebb körben szeretné a Vadonleső Program megismertetni a fajt a lakossággal, köztük a kisiskolásokkal is – mondta Balczó Bertalan Felsőtárkányban. „Hiúz ugrás” címmel rendeztek akadályversenyt mintegy száz helyi iskolás tanuló részére szeptember 13-án.
Részletek
Kezdetét veszi az idei Ifjú Kócsagőr Program 2019 országos döntője!
2019.09.16.

Találékonyság, felkészültség, tájékozódás, ügyesség – az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének résztvevői ismét háromnapos programsorozat keretében mérkőznek meg egymással 2019. szeptember 18-20-án.

Részletek
A szajgától a cápákig:
2019.09.12.
kulcsfontosságú döntések születtek a veszélyeztetett fajok védelme érdekében a vadvilág kereskedelmével foglalkozó csúcstalálkozón.
Részletek
Önálló szekcióval jelent meg a TÁJKARAKTER fejlesztési elem a VIII. Magyar Tájökológiai Konferencián
2019.09.09.
Augusztus 29-31. között került megrendezésre a VIII. Magyar Tájökológiai Konferencia Kisvárdán. Az eseményen a KEHOP-430-VEKOP-15-2016-00001 projekt TÁJKARAKTER fejlesztési eleme önálló szekcióval képviseltette magát.
Részletek
Fussunk együtt egy hiúzt!
2019.08.30.

A Vadonleső Program különleges eseménnyel készül idén ősszel, az Év Emlősével, az eurázsiai hiúzzal kapcsolatban, ugyanis a sportolás szerelmeseivel is szeretnék megismertetni ezt a gyors, mozgékony ragadozó állatot és ezáltal felhívni a figyelmüket a körülöttünk élő védett természeti értékeinkre.

Részletek
Mit jelent számodra a táj? fotópályázat hosszabbítás!
2019.08.29.
Meghosszabbítjuk a "Mit jelent számodra a táj?" fotópályázatunk jelentkezési határidejét, így a pályaműveket egészen 2019. november 15-ig várjuk!
Részletek
Már csak két hétig lehet pályázni az Év Ökoturisztikai Élménye cím elnyerésére
2019.08.22.

Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség idén is közösen meghirdetett pályázat keretében hívja versenybe ökoturisztikai létesítmények üzemeltetőit és programok szervezőit „Az év ökoturisztikai élménye” címmel. A tavaly megújult kiírás új elismeréssel bővül ebben az évben: a pályázók szakmai elismerését közönségdíj egészíti ki, amelyet országosan meghirdetett szavazás eredménye alapján ítélnek oda.

Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design