magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

A természet ajándékai rajzpályázat
2019.03.29.
Gondolkodtál már azon, hogy te magad mit kapsz a természettől nap mint nap? Engedd szabadjára fantáziádat és rajzold meg a TERMÉSZET AJÁNDÉKAIT! Azt is megrajzolhatod, hogyan vigyázol ezekre a kincsekre!
Részletek
Magyarország legújabb védett természeti területének, a Madarasi Marhajárás természetvédelmi területnek sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes „avatása”
2019.03.28.
A közel 44 hektáros Madarasi Marhajárás természetvédelmi területen található löszpusztarét a Bácskai löszös síkság, illetve az egész Alföld kisszámú ősgyepeinek egyike. Bár az önkormányzat kezdeményezésére indult védetté nyilvánítási folyamat 2018 decemberében lezárult, a természetvédelmi terület sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes „átadására” a legfőbb ékességét adó tavaszi hérics virágzása idején, 2019. március 27-én került sor Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és Juhász István, Madaras község polgármestere részvételével. Hazánk legújabb természetvédelmi területe – védett természeti területeink közül másodikként – jogszabályban kihirdetett védőövezettel is rendelkezik.
Részletek
Diákok a természetvédelemért
2019.03.25.
Az Ifjú Kócsagőr Program fennállása óta egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körébe. 2019-ben 7. alkalommal nyílik számukra lehetőség, hogy megismerhessék a hazánkban is egyre sürgetőbb, aktív természetvédelmi lehetőségeket és a természetvédelmi őrök munkáját.
Részletek
Hiúz ábrándok - az Év Emlőse: a Hiúz nyitórendezvénye
2019.03.22.
Az Év Emlőse: a Hiúz rendezvénysorozat hivatalos nyitó rendezvényére 2019. március 30-án szombaton 10:30-tól a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül sor. Az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a  Magyar Természettudományi Múzeum által működtetett Vadonleső program szervezésében többek között egy hazai hiúz film ősbemutatójára és Gryllus Vilmos gyerek koncertjére is invitálják az érdeklődő nagyközönséget. Délután több természetvédelmi szervezet részvételével izgalmas hálójátékban vehet részt a családok apraja-nagyja.
Részletek
Beporzók a kertünkben – avagy a háttérben munkálkodó természet
2019.03.12.
Az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának gondozásában megjelent a beporzás szerepét, a kerti beporzókat és a rájuk leselkedő veszélyeket bemutató, letölthető ismeretterjesztő kiadvány:
Részletek
„Barlangoljunk!” március a barlangok hónapja
2019.03.01.

A "Magyar Nemzeti Parkok" márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Részletek
Szakmai beszélgetés a tájváltozás nyomon követéséről – a Tájkarakter fejlesztési elem előrehaladásának tükrében
2019.02.20.
Az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Munkacsoport 2019. február 14-én – az ülés fő témájaként – tartott szakmai beszélgetést a szakmailag előkészítendő tájmonitoring és a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési elemének kapcsolódásáról.
Részletek
Az Év Emlőse: a hiúz
2019.02.19.
2019-ben az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum égisze alatt működő Vadonleső program a hiúzt választotta az Év Emlősének. Egész évben számos és nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény népszerűsíti Európa legnagyobb testű macskáját, pályázatok és kulturális programok sokasága várja a természet értékeire fogékony érdeklődőket.
Részletek
Tudományterületek összefogása a táji értékek megőrzése érdekében
2019.02.15.
2018 őszén megvalósítási szakaszába lépett a természetvédelem országos programjának TÁJKARAKTER fejlesztési eleme. Ennek első szakmai részeredményeit mutatták be az Agrárminisztérium által szervezett tájékoztató fórumon. A rendezvény felkért előadói betekintést nyújtottak a magyarországi tájkarakter típusok országos léptékű számbavételének módszertani kérdéseibe, az erre irányuló kutatás folyamatába.
Részletek
A vizes élőhelyek idei világnapjának központi témája az éghajlatváltozás
2019.02.06.
Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár hétfőn Szarvason, a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tartott rendezvényen.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design