magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Mit jelent számodra a táj? fotópályázat hosszabbítás!
2019.08.29.
Meghosszabbítjuk a "Mit jelent számodra a táj?" fotópályázatunk jelentkezési határidejét, így a pályaműveket egészen 2019. november 15-ig várjuk!
Részletek
Már csak két hétig lehet pályázni az Év Ökoturisztikai Élménye cím elnyerésére
2019.08.22.

Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség idén is közösen meghirdetett pályázat keretében hívja versenybe ökoturisztikai létesítmények üzemeltetőit és programok szervezőit „Az év ökoturisztikai élménye” címmel. A tavaly megújult kiírás új elismeréssel bővül ebben az évben: a pályázók szakmai elismerését közönségdíj egészíti ki, amelyet országosan meghirdetett szavazás eredménye alapján ítélnek oda.

Részletek
A nagy Tündérrózsa Akció, avagy keresd meg, találd meg, dobd át a Vadonlesőre!
2019.07.02.
A Vadonleső Program egy európai szinten is példa nélküli kampányt indít ezen a nyáron a nagyközönség megszólításával a természetes vizeinkben élő védett fehér tündérrózsa elterjedésének feltérképezése érdekében.
Részletek
Európai Natura 2000 díj
2019.07.02.
Megnyílt a legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj ötödik évi pályázati időszaka.
Részletek
Izgalmas kutatási eredmények bemutatása a NATURA fejlesztési elem konferenciáján
2019.06.20.
A KEHOP-430-VEKOP-15-2016-00001 projekt NATURA fejlesztési elemének első eredménykonferenciáján a meghívottak (hatóságok, nemzeti park igazgatóságok, szakértők, muzeológusok, a tudományos élet képviselői stb.)részletesen betekinthettek a projektelem 2017 óta zajló munkájába és eddigi eredményeibe.
Részletek
Ülésezett a MAB Nemzeti Bizottság, újabb lépések az ötoldalú Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum létrehozása felé
2019.05.28.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sas-hegyi látogatóközpontjában 2019. május 28-án tartotta éves ülését az UNESCO „Ember és Bioszféra” (MAB) programjának hazai koordinációjáért felelős MAB Nemzeti Bizottság.
Részletek
A természeti érték közös örökség
2019.05.28.
A változatos természeti környezet, a gazdag élővilág közös örökség, védelme komoly feladat, amely ezek megismerésével és megmutatásával kezdődik. Ebben nyújthatnak óriási segítséget a nemzeti parkok - mondta Nagy István agrárminiszter Kecskeméten pénteken.
Részletek
Ki, mennyire jártas a Natura 2000 hálózattal kapcsolatos kérdésekben?
2019.05.24.
A Vadonleső Program, önkéntesek segítségével, számos védett növény- és állatfajról gyűjt elterjedés adatot, közöttük több az európai közösségben jelentős fajról is. A vadonlesők szeretnék még közismertebbé tenni ezeket a fajokat, ehhez azonban először is szükséges egy alapállapot felmérés, hogy mennyire ismerjük a Natura 2000 hálózatot és az ahhoz kötődő fajokat jelenleg.
Részletek
Fotópályázat középiskolásoknak: Mit jelent számodra a táj?
2019.05.24.
„Mit jelent számodra a táj?” című fotópályázatunkon olyan fotók beküldését várjuk, amik bemutatják, hogyan kapcsolódik a magyar táj az életünkhöz, mindennapjainkhoz, elárulja, mit tekint a Pályázó a magyar tájban jellegzetesnek, értékesnek, fontosnak.
Részletek
Mit jelent számodra a táj? rajzpályázat
2019.05.23.
Természeti és kulturális örökségünk alapvető eleme a táj, amelyet a természet és emberi tevékenység együttesen alakít. Ezért pályázatunk célja figyelemfelkeltéssel és szemléletformálással erősíteni a természeti értékek, a sokszínű hazai tájak megbecsülését és megőrzését. Természetjárásra ösztönző díjakkal és értékes ajándékcsomagokkal szeretnénk nevezésre motiválni az általános iskolásokat, hogy az ő szemszögükből is megismerhessük Magyarország táji szépségeit.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design