magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Értékőrző gazdálkodás – kunhalmok a tájban
2019.05.17.

E címmel készített a mezőgazdasági támogatások rendszerében tájképi elemként megőrzendő kunhalmokról tájékoztató kisfilmet és kiadványt az Agrárminisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. Az ember alkotta, több ezer éves, hiedelmekkel, mondákkal övezett, síkvidékeinken tájkarakter formáló jelentőségű halmokkal kapcsolatos érdekességek sokak számára újdonságot jelenthetnek.

Részletek
Megkezdődtek a mintaterületi kutatások a helyi szintű tájkarakter egységek eredményes azonosítására
2019.05.15.
2019. május 13-án, Fertődön „Szülőföldünk, otthonunk a Fertő-táj. Mit gondolunk róla?” címmel kezdődtek meg a mintaterületi rendezvények a helyi szintű tájkarakter-típusok azonosításának és lehatárolásának érdekében. A természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési eleme ezzel új szakaszba érkezett és helyi szintre lépett.
Részletek
Aktualizáltuk a LIFE Természetvédelmi Kisokost
2019.05.14.
A 2019. évi LIFE pályázati kiírás kapcsán frissítettük a tavaly megjelent Természetvédelmi Kisokos című tájékoztató anyagunkat, és aktualizáltuk a LIFE programmal kapcsolatos információkat is. Az önerő-támogatásra vonatkozó kérelem benyújtási határideje: június 12.
Részletek
Assisi Szent Ferenc szobrot avattak Csopakon
2019.05.13.
Assisi Szent Ferencnek, a természet védőszentjének szobrát avatták Csopakon. A csaknem ember nagyságú bronzszobor a természetes és a természetfeletti jelképe is egyben - fogalmazott pénteken a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében, a madarak és fák napja alkalmából tartott ünnepségen a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.
Részletek
Filmsorozat népszerűsíti a természetvédelmi őrök munkáját
2019.05.07.
A természetvédelmi őrök áldozatos munkájának szélesebb körű megismerésére jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a filmsorozatot bemutató rendezvényen kedden, Budapesten.
Részletek
Hatékony együttműködés a fenntartható tájhasználat meghatározását szolgáló eszközrendszer fejlesztésében
2019.05.06.
Az Agrárminisztérium, mint a természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) projekt-gazdája szakmai összejövetelén a Tájkarakter fejlesztési elem térségi szintű kutatási irányairól egyeztettek az érdekeltek.
Részletek
Példaértékű az együttműködés a 25 éves Fertő-Hanság és osztrák szomszédja között
2019.05.03.
Példaértékű az együttműködés az 1994 áprilisa óta működő Fertő-Hanság és a szomszédos osztrák Neusiedler See - Seewinkel nemzeti parkok között - mondta az első határon átnyúló nemzeti park 25 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Fertőújlakon csütörtökön az agrárminiszter.
Részletek
Sikeresen lezajlott a 2019. évi LIFE információs nap
2019.04.26.

Az Európai Bizottság 2019. április 4-én közzétette a 2019. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtási projektek és előkészítő projektek benyújtására.

Részletek
2019-ben is lehet pályázni Az Év Ökoturisztikai Élménye címre
2019.04.26.

Az Agrárminisztérium Környezetügyért felelős Államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatot ír ki „Az év ökoturisztikai élménye 2020” cím elnyerésére. A pályázók szakmai elismerését egy országosan meghirdetett szavazás közönségdíja is kiegészíti.

Részletek
Kutatói brainstorming a hazai zöldinfrastruktúra megőrzésére és fejlesztésére
2019.04.18.
Az Agrárminisztérium által szervezett rendezvény keretében a Természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001) Zöldinfrastruktúra fejlesztési elemének kiemelt irányairól értekeztek a meghívott szakértők.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design