magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ökoszisztéma-szolgáltatások térképezése egy országos program keretében
 
Az ökoszisztéma-szolgáltatások térképezése és fejlesztése az Európai Unió 2020-ig szóló Biodiverzitás Stratégiájának kiemelt célkitűzése. Ebből következően az ökoszisztéma-szolgáltatásokhoz fűződő tevékenységek a természetvédelem országos programjának is a középpontjában állnak.
   
  A tematikus projektelem keretében a természetes, természetközeli és agrárökoszisztémák mellett a városokra is kiterjedően készül országos térkép az ökoszisztéma-szolgáltatásokról.
 
Dr. Török Katalin, az MTA Ökológiai Kutatóközpont munkatársa a Green City konferencián mutatta be a főbb városi ökoszisztéma-szolgáltatásokat, azok mérhetőségét, térképezését, valamint a projektben eddig elért és várható eredményeket. A Construmán tartott előadássorozaton a zöldinfrastruktúra elem is képviselte az országos programot.
 
A természet ajándékaival, az ökoszisztéma-szolgáltatásokkal foglalkozó fejlesztési elem további részleteiről a programelem saját oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
   
 
2018.04.19.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design