Ugrás a tartalomhoz

2009-ben ismét jelentősen nőtt a védett természeti területek látogatottsága

2010.02.25.
A nemzeti park igazgatóságok kezelésében álló bemutatóhelyek regisztrált látogatóinak a száma 2009-ben az előző évihez képest közel 10%-kal növekedett.

 

A látogatószám-növekedés a hazai turizmus szemszögéből is figyelemre méltó. 2009-ben a gazdasági-pénzügyi válság következtében – a korábbi növekedést követően – csökkent a belföldi vendégforgalom: az előzetes adatok szerint az elmúlt évben a hazai kereskedelmi szálláshelyeken 7,2%-kal csökkent a belföldi vendégek száma. A nemzeti park igazgatóságok által fenntartott ökoturisztikai létesítményeket és szolgáltatásokat igénybe vevők száma ezzel szemben 2007 és 2008 után – amikor 14–15%-os látogatószám emelkedés volt mérhető – továbbra is dinamikusan növekszik, ami a szolgáltatások és programok bővülő kínálatának és a marketing terén a Magyar Turizmus Zrt-vel történő együttműködésnek is köszönhető.

 


Megjegyzés: a diagram csak a nemzeti park igazgatóságok kezelésében álló ökoturisztikai létesítményekben belépőjegyet váltott és fizetős szolgáltatást igénybe vevő, továbbá a nem fizetős programokon részt vett és regisztrált látogatók számát tartalmazza. A fenti összesítés nem tartalmazza a tanösvények és egyéb nem díjköteles bemutatóhelyek nem regisztrált látogatóinak, valamint a védett természeti területeken túrázók, kirándulók számát.

Sáv bezárása