Ugrás a tartalomhoz

2011. évi EUROPARC közgyűlés és konferencia

2011.10.18.
Az EUROPARC konferencia éves közgyűlésének és szakmai programjának megrendezésére idén 2011. szeptember 21-25. között Németországban, Baden-Württemberg tartományban, a Swabian Alb Bioszféra Rezervátumban került sor.

Az EUROPARC a nemzeti parkok, természetvédelmi állami szervek és civil szervezetek képviselőit tömörítő, európai szintű szervezet. A konferencia éves közgyűlésének és szakmai programjának megrendezésére idén 2011. szeptember 21-25. között Németországban Baden-Württemberg tartományban, a Swabian Alb Bioszféra Rezervátumban került sor.

 

Az Europarc 2011. évi konferenciája volt idén a legnagyobb európai találkozó, ahol 320 természetvédelmi szakember vett részt megvitatták a minőségi és fenntartható természetvédelmi kezelés kérdésköreiben felmerülő problémákat, feladatokat.

 

A konferencia kezdetekor a vezérszónokok, úgy mint Ed Gillespie, Dr. Miranda Schreurs, Trevor Sandwith, Eberhard Beandes, Ursula Heinen-Esser és Erika Stanciu arról beszéltek, hogy a természetvédelmi oltalom alatt álló területek természeti értékeik mellett a társadalom számára sok egyéb lehetőségeket, erőforrásokat is kínálnak, munkahelyeket teremtenek, hozzájárulnak az emberi lét feltételeinek, élelmiszertermelésnek a megalapozásához. A természet és a bioperzitás védelme érdekében történő energia-befektetés más területeken megtérül.

 

A nyitó előadások után az Europarc szövetség éves közgyűlésének megrendezésére került sor. A Szervezetet irányító ötfős Bizottságba Szilágyi Gábort a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Igazgatóját is beválasztották.

 

 

 

Még egy magyar vonatkozású hír, hogy Ludnai Tünde, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre „Alfred Toepfer Natural Heritage Scholarship” díjat kapott, amely lehetőséget ad azoknak a fiatal természetvédőknek, akik közvetlenül a védett természeti területeken, a védelem gyakorlati megvalósításán dolgoznak. A díj alapján a nyertesek tanulmányi útra mennek több európai országba.

 

További információk:

www.europarc2011.com

 Conference follow-up press release.doc

Sáv bezárása