Ugrás a tartalomhoz

A biodiverzitásról másképp 2. konferencia

2017.11.13.
A Magyar Természettudományi Társulat az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottságával (KÖTEB), az MTA KÖTEB Biodiverzitás Albizottságával, az MTA KÖTEB Élelmiszerbiztonsági Albizottságával és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben rendezte meg A biodiverzitásról másképp 2. „Puli, csatak és fuszujka – sokféleség a génektől a pörköltig” című konferenciát 2017. november 8-án a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A most megrendezett konferencia a bioperzitásról másképp konferenciasorozat második állomása. Az első rendezvény a Magyar Tudományos Akadémián 2017. szeptember 13-án zajlott és fontos útkeresési állomás volt, melynek keretében elsősorban a kutatók, tudósok osztották meg gondolataikat a tekintetben, hogy milyen hasznos kapcsolatrendszer alakulhat ki a kutatás és bioperzitás-védelem között.

 

A második rendezvény még tágabban értelmezve a bioperzitás megőrzésének témakörét – egyebek mellett – a gasztronómia területére és kitekintést nyújtott.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) részéről a konferenciát köszöntötte V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, aki az egyik védnöke is volt a rendezvénynek.

 

A rendkívül szerteágazó témájú előadások érintették – többek között – az endemikus emlősfajaink megőrzésével, a nagyragadozók hazai megtelepedésével, a veszélyeztetett magyar kutyafajták fajtarehabilitációs programjával és a tündérkertek kialakításával kapcsolatos kérdéseket is. A legeltetés sokféleségéről a konferenciák történetében rendhagyó módon első kézből hallhattunk, egy a mesterségét jelenleg is hagyományos módon gyakorló juhásztól.

 

 

A szervezők szándéka szerint az elhangzott sokszínű és értékes előadások hamarosan minden érdeklődő számára elérhetőek lesznek egy konferencia kötetben.

Sáv bezárása