Ugrás a tartalomhoz

A csepeli Tamariska-domb ideiglenes védettségének meghosszabbítása

2012.07.04.
Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvényben megállapított felhatalmazással élve két hónappal meghosszabbította a csepeli Tamariska-domb ideiglenes védettségét. A terület ideiglenes védettségéről a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2012. április 2-án azt követően adott ki határozatot, hogy Budapest Főváros Önkormányzatának a helyi védettség feloldásáról szóló rendelete hatályba lépett. A meghosszabbított ideiglenes védettség 2012. szeptember 2-ig áll fenn.

Az ideiglenes védettség ideje alatt a működési területével érintett Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság megkezdte a Tamariska-domb országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánításának előkészítését, jelenleg a védetté nyilvánítási javaslat és a terület természetvédelmi kezelési tervének jogszabályban előírt területi egyeztetése zajlik.

  

A területi egyeztetés lezárultát követően kerülhet sor a Vidékfejlesztési Minisztériumban az országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról szóló miniszteri rendelet kihirdetésének előkészítésére.

 

Az ideiglenes védettség meghosszíbbításáról szóló határozat letölthető a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról.

Sáv bezárása