Ugrás a tartalomhoz

A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban - szakmai konferencia 2016. május 24-én Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban

2016.05.18.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont. Az elmúlt években nagy sikerrel megrendezett eseményt május 24-én kedden, az Európai Nemzeti Parkok Napján, a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett ökoturisztikai-természetvédelmi szakmai konferencia indítja.

A természetvédelemért felelős minisztérium 2016-ban tízedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

A rendezvényt a hagyományoknak megfelelő szakmai konferencia indítja május 24-én, amelynek az idei témája „A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban”.
A konferencia első részében a téma szekértői a geoparkok és a Kiváló Európai Desztinációk szintjén tekintik át, mutatják be a táj és az ökoturizmus kapcsolatát, kölcsöngatásait, míg a második részben az ökoturizmussal összefüggő tájhasználatra mutatnak be pozitív és negatív példákat az előadók.

A konferencia célja, hogy rávilágítson a táj, a tájkarakter, a táj változatosságának megőrzésére, amely egyaránt biztosít teret és vonzerőt az ökoturizmus számára.

A tanácskozást követően az érdeklődők megtekinthetik az 51. Wildlife Photographer of the Year – Év Természetfotósa kiállítást. 


Meghívó és részletes program

 

A konferenciára előzetes bejelentkezés szükséges az okoturizmus@fm.gov.hu címen.

A szakmai konferenciáról és a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat egyéb rendezvényeiről részletes információ a www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph weboldalon, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen találhatók.

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a Magyar Nemzeti Parkok Hete szakmai és nagyközönségi programjain!

Sáv bezárása