Ugrás a tartalomhoz
Ökoszisztéma szolgáltatás
Szemléletformálás
Pályázat

A természet ajándékai rajzpályázat

2019.03.28.
Gondolkodtál már azon, hogy te magad mit kapsz a természettől nap mint nap? Engedd szabadjára fantáziádat és rajzold meg a TERMÉSZET AJÁNDÉKAIT! Azt is megrajzolhatod, hogyan vigyázol ezekre a kincsekre!

Képzeld el, mi mindenről lehet itt szó… akár csak olyan egyszerű dolgokról, mint a tiszta víz, egy fa árnyéka, a növények beporzása, az élelmiszerek vagy egy szép táj. Ha megálmodtad mi az, rajzold le és küldd el nekünk!

A pályázat szórólapját a legfontosabb tudnivalókkal ITT töltheted le.

A teljes játékszabályzatot, az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot, és az adatkezelési tájékoztatót ITT találod.

   

Milyen alkotásokat várunk?

Készítheted bármilyen színes, vagy egyszínű technikával, kollázzsal, de csak kézzel és legfeljebb A3-as méretben. Legfeljebb 2 alkotást küldhetsz be, amiknek a hátuljára, vagy egy külön lapra írd fel a neved, életkorod és szüleid elérhetőségét (név, e-mail cím, telefonszám, lakcím). A borítékra írd rá: „A természet ajándékai” rajzpályázat.

Ki pályázhat?

– A pályázaton 2 külön kategóriában indulhatnak a magyarországi 6-10, és 11-14 év közötti általános iskolások.1,2

– Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.

A Pályázat időtartama, beküldési feltételek

– A pályázat 2019. év április 1-től 2019. október 22-ig tart, a részvétel ingyenes.

– Pályázónként legfeljebb 2 db, legfeljebb A/3 méretű rajz küldhető be.

A pályaművek beérkezésének végső határideje: október 22. (kedd) 17 óra

– A pályázati anyagokat hajtogatás nélkül, zárt borítékban szükséges feladni az Agrárminisztérium, Természetmegőrzési Főosztály címére: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9.

A borítékon a feladó neve és címe mellett szerepeljen az „A természet ajándékai rajzpályázat” megnevezés is. A rajzok hátoldalán, vagy egy külön lapon szükséges feltüntetni:

– a Pályázó nevét, születési évét,

– a szülő / gondviselő nevét, telefonos elérhetőségét, e-mail címét, lakcímét,

– valamint a rajz címét / mottóját.


A pályamű mellé kérjük csatolni a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot is!   

Eredményhirdetés: 2019. november 22-én, a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Vadonleső program Év emlőse díjátadójával közös eseményen.

Elbírálás és díjazás

A pályázatokat a szervezők és az általuk felkért külső szakértők bírálják el azok kidolgozottsága, a témához való kapcsolódás, az ötletesség és a technika sajátosságainak alkalmazása alapján.

Pályázati kategóriák Alsós korosztály (6-10 éves) Felsős korosztály (11-14 éves)

Helyezettek

díjazása

1. helyezett: természetismereti határozókönyv, természetismereti vizsgálóeszköz, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa, iránytű.

2. helyezett: természetismereti határozókönyv, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa.

3. helyezett: bögre, újság előfizetés, fejlámpa. 

1. helyezett: természetismereti határozókönyv, természetismereti vizsgálóeszköz, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa, iránytű.

2. helyezett: természetismereti határozókönyv, bögre, újság előfizetés, kulacs, fejlámpa.

3. helyezett: bögre, újság előfizetés, fejlámpa.

 Különdíjasok 4 különdíjas: bögre és természetismereti határozókönyv 4 különdíjas: bögre és természetismereti határozókönyv

Kiértesítés

A nyertesek értesítést kapnak telefonon, e-mailen, a megadott levelezési címükön, valamint neveiket a Természetvédelem Facebook oldalán is publikáljuk (https://www.facebook.com/Term%C3%A9szetv%C3%A9delem-137815339613212/).

Ha a pályázattal kapcsolatban kérdésed van, keress minket a tmf@am.gov.hu címen, a tárgyban szerepeljen: „A természet ajándékai rajzpályázat”.

A rajzpályázat „A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok”, KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001 elnevezésű projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozásával a Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében valósul meg.

1: Magyarországon tartózkodási hellyel, vagy lakcímmel rendelkeznek.

2: A pályázaton nem vehetnek részt az Agrárminisztérium Természetvédelemért felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai és közeli hozzátartozóik (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1.§ (1) 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozók).

Sáv bezárása