Ugrás a tartalomhoz

Április 14-én kezdődik a Tavasztól őszig magyar tájakon című rendezvénysorozat

2012.04.10.
2012. április 14-én, szombaton 10 órai kezdettel kerül sor a magyar tájakat és a hazai termékeket népszerűsítő, 5 állomásból álló rendezvénysorozat nyitóeseményére „Gyepekről az asztalra – a tavaszi kihajtás” címen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A Nemzeti Vidékstratégiához kapcsolódó, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum által, a nemzeti park igazgatóságok közreműködésével szervezett programsorozat célja, hogy segítse gazdálkodók, kézművesek, gyógynövénytermesztők, állattartók és az érdeklődő városi emberek, családok, kicsik és nagyok találkozását.

A három évszakon átívelő rendezvénysorozaton kiemelkedő természeti adottságok, természeti értékek, kiváló minőségű hazai élelmiszerek, páratlan népművészeti és kismesterségi hagyományok tárulnak a látogatók elé. A hónapról hónapra változó programok mentén az érdeklődők nyomon követhetik a természet változását és a gazdálkodás részfolyamatait a vetéstől a betakarításig.
 

A nyitó rendezvényen a látogatók a legelők világával és a pásztorélettel ismerkedhetnek meg részletesebben. Bemutatkozik a Hortobágyi, a Kiskunsági, a Körös-Maros és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található legértékesebb védett természeti területek.
A programot előadások és tárlatvezetés mellett gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, kutyabemutatók és termékkóstolás színesítik.
 

A rendezvényre a belépés ingyenes.
 

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár).
 

Bővebb információk és a rendezvénysorozat részletes programja elérhető itt.
 

Forrás:

http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=486

Sáv bezárása