Ugrás a tartalomhoz

Átalakult a fás szárú növények védelméről szóló szabályozás

2012.09.20.
Hatályba lépett a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet átfogó módosítása. A Magyary Zoltán Program keretében jogszabályi változások célja a közterületi fás szárú növények védelmével kapcsolatos eljárások egyszerűsítése.

 A módosított jogszabály alapján az ügyfelek egyszerűbben – akár formanyomtatvány használatával – jelenthetik be a közterületi fakivágással kapcsolatos kérelmeiket, melyekhez a korábbinál kevesebb adatot kell megadniuk. A fás szárú növények védelmével kapcsolatos egyes eljárási határidők is csökkentek, illetve a módosított rendelet egyértelműen meghatározza, hogy a közterület mely részein kell az abban foglalt előírásokat alkalmazni.

 

A jogszabály gyakorlati alkalmazását megkönnyítendő, a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága mind az érintett ügyfelek, mind a közterületi fás szárú növények védelme kapcsán eljárni jogosult jegyzők számára készített egy-egy segédanyagot, amelyet – egyéb hasznos információk mellett – ide kattintva találnak.

 

A szabályozással kapcsolatos bármely kérdésben a Környezetügyért Felelős Államtitkárság munkatársai állnak rendelkezésre.

Sáv bezárása