Ugrás a tartalomhoz

Az Erdei Iskola Egyesület meghirdeti a Lehoczky János-díjat

2011.02.11.
A Díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez,  népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.
A Díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A díjazott a Díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

 

A Díjra az a személy jelölhető a mellékelt jelelőlapon, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

 

1. Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal,  továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.

 

2. Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, a fenntartható fejlődést népszerűsíti. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

 

A jelölések beérkezési határideje 2011. március 11. éjfél. A jelöléseket a mellékelt jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi E-mail címre: kuruczvali@gmail.com, a beérkezett jelölésekről visszaigazolást küld az egyesület.

 

A Díj odaítéléséről a szervezet által jelölt 3 tagú kuratórium dönt. A kuratórium elnöke Kurucz Lászlóné, tagjai: Rozsnyai Kamilla, Vajtáné Boros Éva.

A jelölőlap letöltése: (MS Word, 27 kb)

Forrás: Erdei Iskola Egyesület

Sáv bezárása