Ugrás a tartalomhoz
Az Év Emlőse
Vadonleső
Szemléletformálás
Együttműködés
Rendezvény

Az Év Emlőse: a denevér - Denevér Nyitány

2016.04.05.
A Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve tematikus évet hirdet. A programsorozat ünnepélyes megnyitójára a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül sor „Denevér Nyitány” címmel, 2016. április 6-án.

A Denevér Nyitány programja:

9.30-10.00: sajtótájékoztató:

A Denevér évének indítása és programjainak bemutatása.

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium Együttműködési Megállapodásának ünnepélyes aláírása.

Sajtótájékoztatót tart: dr. Rácz András, Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkár, dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum Főigazgatója és Bakó Botond, a Vadonleső Program munkatársa.

 

10.00 – 10.20: Bemutatkozik a Denevérgyűrűző Központ: dr. Csorba Gábor és Görföl Tamás interaktív, játékos betekintése a hazai denevérvédelembe, a meghívott általános iskolások közreműködésével.

10.30 – 11.00: Barlangok és denevérek. Egri Csaba 3D-s diavetítéses előadása.

11.00 – 11.30: Navratil Andrea: „Sej-haj denevér, biciklizik az egér…”: dalok, táncok, játékok természetszerető kicsiknek és nagyoknak.

Program vége: 12.00 óra

A sajtótájékoztató keretében a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum Együttműködési megállapodást ír alá. A múzeum 200 éves története során számos ponton kapcsolódott a hazai természetvédelmi törekvésekhez, szolgáltatott adatokat és dolgozóinak szakértelmét, segítette az állami természetvédelem céljainak elérését. A felek a jelen megállapodással az eddigi sokrétű és szintű együttműködésnek új keretet kívánnak biztosítani, annak hatékonyabbá tétele céljából. Beszédet mond dr. Rácz András, Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkár, dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, valamint Bakó Botond, a Vadonleső Program munkatársa.

 Fotó: Dr. Estók Péter

Sáv bezárása