Ugrás a tartalomhoz

Az Év Ökoturisztikai Létesítménye 2012 pályázat meghirdetése

2012.06.25.
A pályázat meghirdetésére a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 nyitórendezvényén, Bódvaszilason került sor az Örökségturizmus és örökségvédelem hazánk világörökségi helyszínein címmel megrendezett szakmai konferencia keretében.

Kiíró: a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya – együttműködésben a Magyar Turizmus Zrt.-vel.

A pályázat célja: az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megméretése kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Látogatóbarátnak tekinthető az az ökoturisztikai létesítmény, amely az elsődleges cél, a természeti és táji örökség megőrzése mellett történő bemutatáson túl, a látogatók igényeit is figyelembe veszi, tervezése és működtetése a kereslet ismeretében zajlik. A létesítmények – infrastruktúrájukat tekintve -felszereltségben és a szolgáltatásokban is a látogatók alapvető elvárásainak megfelelően lettek kialakítva, a természeti örökség bemutatása élményszerűen történik. Mindez a látogatói megelégedettséget szolgálja, ami a látogatás eredményességéhez, a látottak befogadásához is hozzájárul. A családbarát bemutatóhelyek célzottan a gyerekeknek szóló bemutatással is rendelkeznek, emellett a helyszín kialakítása úgy történt meg, hogy az a kisgyermekes családok számára is kényelmes ott-tartózkodást nyújtson.

 

Akik pályázhatnak: ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői (nemzeti park igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások stb.) pályázhatnak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban.

Pályázati kiírás (pdf)

Pályázati adatlap (doc)
 

A pályázat beadásának határideje: 2012. július 31.

Sáv bezárása