Ugrás a tartalomhoz

„Barlangoljunk!” március a barlangok hónapja

2019.03.01.
A "Magyar Nemzeti Parkok" márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világítótestekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, de látogatható, ún. kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítanak a kezelésükért, fenntartásukért felelős nemzeti park igazgatóságok.


Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a legnépszerűbb Baradla-barlangban egész márciusban garantált 30%-os, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangban 10-30%-os kedvezménnyel várja a maradandó élményeket keresőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is kedvezményes programok sorával várja a kicsiket és nagyokat a Szentgáli-kőlikben, valamint a Lóczy- és a Csodabogyós-barlangban. A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a remek családi programok mellett minden pénteken 20%-os kedvezményt biztosít az Abaligeti-barlang látogatására. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is családbarát programokkal, többek között ősrégészeti túrákkal, barlangi kalandtúrákkal várja a vállalkozó szelleműeket.

Programok, kedvezmények

Vegyen részt március folyamán a különleges élményeket tartogató barlangi programokon! Ismerje meg hazánk nemzetközi szinten is egyedülálló barlangjait a barlangi tematikus hónap során!

Meggyőződésünk, hogy a barlangok bemutatása fontos eszköz e sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

Részletes információ: magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas.

 

Az egyéb aktuális információkat keresse a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán és kövessen minket Instagramon is!

Az AM Sajtóiroda anyagának felhasználásával


Sáv bezárása