Ugrás a tartalomhoz

Call of Life - Az Élet hívó szava

2011.05.23.
A Biológiai Sokféleség Világnapját minden év május 22-én ünnepeljük. Ezen a napon minden országban ünnepségek, filmvetítések, ismeretterjesztő és gyermekrendezvények irányítják az emberek figyelmét az élővilág sokszínűségére, ennek alapvető fontosságára és az ezt fenyegető veszélyekre. Idén a magyar EU elnökség félévében kiemelt téma az élővilág változatosságának védelme, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium egy témába vágó megrázó film, a Call of Life – Az Élet hívó szava című díjnyertes dokumentumfilm európai premierjével kívánja az eseményt emlékezetessé tenni.  

 

 

 

 

MEGHÍVÓ

 

Call of Life – Az Élet hívó szava

Európai premier

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Brit Nagykövetséggel közösen meghívja Önt

2011. május 31-én 18 órakor kezdődő filmbemutatójára.

 

Helyszín: Brit Nagykövetség

1051 Budapest, Harmincad utca 6.

 

Az eseményt dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úr

és Greg Dorey brit nagykövet úr nyitják meg.

 

A Biológiai Sokféleség Világnapját Magyarországon is évek óta különböző programokkal tesszük emlékezetessé. Idén a magyar EU elnökség félévében kiemelt téma az élővilág változatosságának védelme, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium egy témába vágó megrázó film, a Call of Life – Az Élet hívó szava című díjnyertes dokumentumfilm európai premierjével kívánja az eseményt emlékezetessé tenni.

 

Regisztráció 17.30-tól. Részvételi szándékát kérjük, május 27-ig jelezze a tilla.meszaros@vm.gov.hu címre Mészáros Tilla felé.

 

A szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően csak előre regisztrált vendégeinket áll módunkban beengedni a vetítésre.

 

„Szerte a bolygónkon a fajok 1000-10.000-szer gyorsabban halnak ki, mint amennyi a természetes folyamatokból adódó lenne. A biológiai sokféleség pusztulása olyan rohamossá vált, hogy a kutatók tömeges kipusztulásnak nevezik a jelenséget. Az Élet hívó szava: Nézzünk szembe a kipusztulással! az első olyan egész estés dokumentumfilm, amely feldolgozza azt az egyre növekvő fenyegetést, amit a példátlan mértékű kihalás okoz a Föld életfenntartó rendszereiben. A film vezető kutatókkal, pszichológusokkal, antropológusokkal, filozófusokkal, indián és vallási vezetőkkel készített beszélgetéseken keresztül mutatja be az okokat, a jelenség mértékét és a fajkihalás lehetséges következményeit. Ezzel egyidejűleg a válság közvetlen okai mögé is tekint és azt kutatja, hogyan járult hozzá kultúránk és gazdasági rendszereink, a mélyen gyökerező pszichés és viselkedésmintáink ahhoz a válsághoz, aminek az elmélyítését ugyanezek folytatják, megerősítik és még a problémára adott válaszainkat is meghatározzák.” – olvashatjuk a film hivatalos honlapján.

Együttműködő partnerek:

Sáv bezárása