Ugrás a tartalomhoz

Civil fórum a Nemzeti Természetvédelmi Alapterv IV. bemutatására

2013.10.25.
A VM Környezetügyért felelős államtitkársága október 17-én civil fórum keretében mutatta be az érdeklődő társadalmi szervezeteknek a Nemzeti Természetvédelmi Alapterv IV. tervezetét (NTA IV.), amely az Országgyűlés által jóváhagyandó Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) részeként a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozóan a természetvédelem fő cselekvési irányait meghatározó stratégiai dokumentum.

Az NTA IV. tervezete a tárca több mint 50 szakembere munkájának eredményeként állt össze és jelenleg közigazgatási egyeztetés előtt áll. A rendezvény azt tűzte ki célul, hogy a természetvédelem iránt elkötelezett társadalmi szervetek minél szélesebb körét bevonja a következő időszakra szóló stratégia kidolgozásába.

 

A konferencián részt vettek a természetvédelmi hatóságok, a nemzeti park igazgatóságok, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, valamint a Nemzeti Környezetügyi Intézet képviselői is.

 

Dr. Illés Zoltán államtitkár bevezetőjét követően felszólalt Tóth Katalin parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki az NKP kidolgozásával összefüggésben méltatta az alaptervet.

 

A tervezet előkészítését végző két természetvédelmi főosztály munkatársai átfogó jellegű, tartalmas előadások keretében ismertették a megjelentekkel az NTA IV. struktúráját és fő tartalmi elemeit, majd a civil szervezetek képviselői kaptak lehetőséget kérdésfeltevésre és véleményük kifejtésére. Ezzel a lehetőséggel számos szervezet élt és konstruktív felszólalásaival járult hozzá a stratégia javításához.

 

A szervezők elmondták, várhatóan november elején kerül sor a tervezet közigazgatási és társadalmi egyeztetésre bocsátására, de addig is fogadják az írásban érkező észrevételeket a szokásos csatornákon.

 

A civil fórum programja innen letölthető!

Sáv bezárása