Ugrás a tartalomhoz
Vadonleső
Monitorozás
Szemléletformálás
Beszámoló
Együttműködés

Egyre népszerűbb a Vadonleső

2018.01.17.
A Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztálya által, 2009 óta működtetett Vadonleső Program elsősorban azért jött létre, hogy a hivatalos természetvédelem, egyes védett növények és állatok elterjedéséről több információval rendelkezhessen a programhoz csatlakozó önkéntesek által. Azonban kezdetektől fogva úgy alakítottuk ki a honlapot, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem jelentőségére, hogy közelebb hozza, megszerettesse a természetet az emberekkel. Fontos volt számunkra, hogy az értékes előfordulási adatok gyűjtése egyben kellemes elfoglaltságot, jó kikapcsolódást is jelentsen.

Mindezek mellett nem titkolt célunk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, akik a természetvédelmi munkába valamilyen módon be tudnak kapcsolódni. Ennek megvalósítására a közösségi médiát vettük igénybe, hiszen jelenleg ez a legnépszerűbb platform bármilyen program népszerűsítésére. 2011-ben létrehoztuk a Vadonleső facebook csoportját, hogy a csoport tagjai meg tudják osztani élményeiket a kirándulásaikról. Nem csak a vadonlesős fajok kapcsán elmesélhessék élményeiket, fotókat oszthassanak meg, segíthessék egymást a fajok határozásában, inspirálhassák egymást a természetjárásra. Ismerjék meg a körülöttünk élő és létező természeti értékeinket. A csoport jelenleg 584, leginkább 25 és 54 év közötti tagot számlál. Habár alapvetően Magyarország területéről várjuk az adatokat és az aktív adatszolgáltatókat, de vannak vadonlesőink a határon túl is.

 

Az Év Emlőse Program indításával, 2014-ben egy önálló facebook oldal létrehozása is szükségessé vált, hiszen ehhez a programhoz, eseményeket, pályázatokat és játékokat is kapcsoltunk, amibe még inkább bevonhattuk a nagyközönséget. Az oldal népszerűsége szépen lassan növekszik, jelenleg 1743, döntően 25 és 44 év közötti rajongónk van, akik rendszeresen figyelemmel kísérik a híreinket, megjegyzéseket írnak a bejegyzésekhez és aktívan követik az oldal által közvetített tartalmakat. Továbbra is arra buzdítunk, hogy kedveljétek az oldalunkat, kövessetek bennünket és ajánljatok ismerőseiteknek.A kommunikáció során számos kedves kommentet, visszajelzést kapunk a rajongóinktól, amit ezúton is köszönünk szépen nekik. A teljesség igénye nélkül, néhány hozzászólás:

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem a játékban. Sajnos most nem sikerült bekerülnöm a nyertesek közé, de maradok továbbra is hűséges olvasójuk! Kívánok sok erőt és kitartást az oldal további működtetéséhez!”

„Nagyon örülök, hogy játszhattam. Továbbra is jó szívvel maradok az olvasótok!”

„Köszönet a játékért, mert ha nem is találom el a megoldást, már a sok-sok (utána)olvasás a hazai védett fajokról és azok életmódjáról épülésemre szolgált! Sok mindent megtudtam, más dolgokat felelevenítettem, és közben még jót szórakoztam is. Köszönöm.”

„Köszönöm a kedves leveleteket! Köszönöm a sok szép képet meg ismeretterjesztő info-t, amit közzétesztek az oldalatokon, és like-ollak is Benneteket, hogy ne maradjak le semmiről. További sikeres munkát kívánok Nektek”

„Kedves Vadonlesők! Én tartozom Nektek köszönettel a sok érdekes információért, azért, hogy Általatok sok-sok újat tanulok a természetről, az állatokról, a természetvédelemről. Köszönöm. Boldog új évet kívánok a Vadonlesők egész csapatának!”

„Kedves Vadonlesők! Köszönöm a kedves üzenetet. Nagy meglepetés és nagy öröm volt. Hadd írjam le ismételten, milyen öröm a cikkeiteket olvasni, milyen sok érdekességet tanítotok. Ilyen volt a ma megosztott hangfelvétel is. … Köszönöm a kedvességeteket is.”

„Kedves „Vadonlesők”! Örülünk, hogy részt vehettünk a …gálán. Nagyon szuper volt minden. Gratulálunk a szervezőknek, rendezőknek.”

„… nagyon jó játék. … örülök a játéknak. Minden évben várom. Az oldalt is nagyon szeretem, sok ismerősömnek ajánlottam, akik szintén követik, kedvelik. További jó munkát kívánok!”

„…Igen nagy hatással volt ránk a tegnapi nap. Az Ön előadása nagyon sok tanulni valót nyújtott…. hogy hogyan is kell a kisebbeket tudománnyal szépre nevelni, hogy hogy lehet velük közben játszani…„

„… mindig olyan szépek az illusztrációitok. … Gratulálok!”

 

www.vadonleso.hu

www.facebook.hu/vadonleso

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Sáv bezárása