Ugrás a tartalomhoz

Együttműködési megállapodás a Természet- és Környezetmegőrzési Szakállamtitkárság és a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. között

2007.04.05.
Az együttműködés legfőbb célja a természeti területeket védetté nyilvánító jogszabályok és más normatív erejű jogi aktusok elektronikus úton, minél szélesebb körben történő hozzáférhetővé tétele.

  A határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást 2007. április 4-én írta alá Haraszthy László természet- és környezetmegőrzési szakállamtitkár és Dr. Pusztai Béla, a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. (MHK Kft.) informatikai igazgatója. Ennek értelmében az MHK Kft. vállalja, hogy számítástechnikai úton feldolgoz és rögzít valamennyi olyan – 1996 előtt kihirdetett – természetvédelmi oltalmat keletkeztető jogszabályt és más normatív erejű jogi aktust, amely a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nyilvántartásában eddig csak papír alapon állt rendelkezésre.

  A megállapodás azt a célt szolgálja, hogy ezek az akár több évtizede kibocsátott és jellemzően nehezen hozzáférhető, ám jogszabályi kötőerővel rendelkező védetté nyilvánító rendelkezések bárki számára könnyen elérhetőek legyenek. Ennek érdekében a megállapodást kötő felek saját elektronikus adatbázisaikban, illetve honlapjukon is közzé fogják tenni az elkészülő összeállítást. A jövőbeli elképzelések között szerepel továbbá, hogy az elektronikus adatbázist a helyi jelentőségű védett természeti területeket létesítő önkormányzati rendeletekkel is kiegészítsék.

Sáv bezárása