Ugrás a tartalomhoz

Élmény? Természetesen! - a Magyar Nemzeti Parkok az Utazás 2014 kiállításon

2014.02.26.
A Vidékfejlesztési Minisztérium és a nemzetipark-igazgatóságok idén is önálló standon mutatják be a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kínálatát az Utazás Kiállításon. A fókuszban a nemzeti parkok programajánlatai, illetve a márciusban zajló „Barlangolás” tematikus hónap áll majd. Az idei Utazás 2014 kiállításon a Vidékfejlesztési Minisztérium pavilonját a Magyar Nemzeti Parkok új ökoturisztikai logója jelzi majd, hiszen az elkövetkezendő időszakban hazánk páratlan szépségű nemzeti parkjai lesznek a figyelem középpontjában.  

Márciusban számos kedvezménnyel és változatos programokkal a barlangok titkaiba enged majd betekintést a „Barlangolás” tematikus hónap. A kirándulni vágyók a Vidékfejlesztési Minisztérium standjánál kaphatnak információt a hazai barlangokról, és az egész márciusban elérhető kedvezményes barlangi programokról. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot, legyen szó akár extrém túráról vagy könnyed családi kirándulásról.

 Egész hónapban 10-50%-os kedvezményes barlangtúrák várják a kalandra vágyókat, minden héten más-más helyszínen.

Az első héten a Bükki Nemzeti Parkban lesznek a legnagyobb kedvezmények, március 10 és 16. között az Aggteleki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatói nézhetik meg olcsóbban az érdekes képződményeket. A Duna-Dráva Nemzeti Park a program harmadik hetében biztosít akciós jegyárakat három barlangjába, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a záró héten kínál 15-33%-kal olcsóbb belépőket.
Olyan érdekességek is szerepelnek a programban, mint például gyalogtúrával egybekötött éjszakai barlangtúra a Szentgáli-kőlikban, vagy az abaligeti tematikus családi nap, melynek során például manótúrákat szerveznek gyermekek részére.

További információk az egyes barlangokról és barlangtúrákról:

www.nemzetipark.gov.hu/barlangturak


 

 

Érdemes az online felületeket is figyelni, hiszen a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve megrendezett programsorozat részeként az aktiv.itthon.hu oldalon elérhető online játékkal is értékes ajándékokat és ingyenes barlanglátogatásokat nyerhetnek az érdeklődők.
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium standjánál a tájékoztató anyagok mellett idén is lesz természetvédelmi totó, illetve a magyar nemzeti parkokról is sok érdekességet megtudhatnak a látogatók.
 

A csatolmány tartalmazza a részletes programokat, valamint az igénybe vehető kedvezmények pontos helyszínét és dátumátát ismegtalálja a www.nemzetipark.gov.hu címen.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda

Sáv bezárása