Ugrás a tartalomhoz
Geodiverzitás
Földtudományi természetvédelem
Környezeti nevelés
Ökoturizmus
Szemléletformálás
Rendezvény

Földtörténeti időutazások a Geotóp Napok 2021 programjában október első és második hétvégéjén

2021.09.29.

Október 2-án és 9-én várják a hazai tájak földtörténeti múltjának emlékei iránt érdeklődőket a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya által többek között a nemzeti park igazgatóságokkal partnerségben szervezett geotúrákra.

geotópok olyan földtani, geomorfológiai, esztétikai, tudománytörténeti szempontból érdekes, különleges, figyelemre méltóan tanulságos élettelen természeti értékek, helyszínek, amelyek bepillantást engednek a földtörténet valamely időszakának eseményeibe, történéseibe.

A geotóp napi geotúrákon ilyen helyszíneket kereshetnek fel szakavatott vezetéssel egy-egy séta vagy kirándulás keretében az érdeklődők.
A 2021. évi Geotóp Nap geotúráinak listája itt található. A nemzeti park igazgatóságok szervezte geotúrákról az igazgatóságok honlapjain találhatók további részletek.

Kedvcsinálóként az egyes geotúra-ismertetők innen tölthetők le.
Túrázás előtt vagy után pedig érdemes ellátogatni ide, ahol kiderül, hogy mi mindennel foglalkozik az állami természetvédelem a földtudományi természetvédelmi feladatai ellátása során. 

Sáv bezárása