Ugrás a tartalomhoz
Geodiverzitás
Földtudományi természetvédelem
Környezeti nevelés
Szemléletformálás
Rendezvény

Földtudományos Forgatag, 2019

2019.11.05.
2019. november 9-10-én a Magyar Természettudományi Múzeum interaktív geokiállításnak ad otthont, ahol a hagyományoknak megfelelően nemzeti parkjaink és geoparkjaink bemutatják hazánk egyedülálló, látványos földtudományi természeti értékeit és izgalmas geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kéz­közel­ben!

Ismeretterjesztő előadások, filmek vetítése folyamatosan.

 

A Magyarhoni Földtani Társulat szervezésében megvalósuló 11. Földtudományos Forgatag helyszíne  a Magyar Természettudományi Múzeum (1083 Budapest, Ludovika tér 2.).

Nyitvatartás: november 9-10. (szombat-vasárnap) 10-18 óra között

A látogatók megismerkedhetnek érdekes és látványos ásványokkal, ősmaradványokkal, a földtörténet klímaváltozásainak kőzetekben található nyomaival, de sok egyéb mellett szó esik majd a földtani veszélyforrásokról és a Föld belsejét vizsgáló geofizikusok különleges eszközeiről is.

A Földtudományos Forgatagok hagyományainak megfelelően nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

Az Utazó Planetárium az Univerzum rejtelmeibe kalauzolja el az érdeklődőket, a kisebbeket a standokon megannyi érdekes foglalkozás, geojátszóház várja.


További információk; a részletes program és a kiállítók listája itt érhető el.
 

 

Forrás: Magyarhoni Földtani Társulat
Fényképek: Cserny Tibor

Sáv bezárása