Ugrás a tartalomhoz

Folytatódik a „Tavasztól őszig magyar tájakon” rendezvénysorozat

2012.05.08.
2012. május 12-én szombaton 10 órakor kezdődik a magyar tájakat és a hazai termékeket népszerűsítő rendezvénysorozat második eseménye „Ébredő tájak – külső és belső megújulás” címen.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a hazai nemzeti park igazgatóságok együttműködésében, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényeken a látogatók nyomon követhetik a természet körforgását és a gazdálkodás részfolyamatait az állatok tavaszi kihajtásától kezdve a nyár végi, ősz eleji betakarításig. Az érdeklődők megismerkedhetnek hazánk kiemelkedő természeti örökségével, az egyes tájegységekre jellemző minőségi élelmiszerekkel és népművészeti termékekkel, valamint találkozhatnak a vidéki élet hagyományait őrző gazdálkodókkal és kézművesekkel is.
 

A természet tavaszi megújulását előtérbe helyező második rendezvényen a látogatók a Duna-Dráva Nemzeti Parkon keresztül ismerkedhetnek meg a dél-dunántúli régió értékeivel és bemutatkozik a Természetvédelmi Őrszolgálat is.

A széleskörű programokban a családok minden tagja megtalálhatja a számára legérdekesebbet: elmélyedhetnek többek között a madárodú készítés, a tojásírás és a kosárfonás rejtelmeiben, megismerhetik a vízparti élőhelyek gazdag madárvilágát és a színpompás virágokkal tarkított rétek élővilágát. Információkat szerezhetnek a fényszennyezésről és a gyógynövényekről, valamint fotókiállítást tekinthetnek meg a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetről. A kiváló magyar termékek vásárán ez alkalommal a lekvárok, a sajtok és a fajátékok kapnak főszerepet.
 

A rendezvényre a belépés ingyenes.
 

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
 

Bővebb információk és a részletes program ide kattintva érhető el.
 

Sáv bezárása