Ugrás a tartalomhoz

Fotópályázat – Mit jelent számodra a táj?

2020.06.05.
Magyarország egyedülálló táji adottságainak, értékeinek népszerűsítése és a táj iránti érzékenység erősítése érdekében hirdet fotópályázatot az Agrárminisztérium, mellyel a digitális technológiák iránt az egyik leginkább fogékony fiatal korosztály, a 14-18 év közöttiek a tájfotózás terén kapnak megmérettetési lehetőséget.

Természeti és kulturális örökségünket a táj kapcsolja szerves egységbe. A tájak nem „rajtunk kívül” léteznek, hiszen a természet és az emberi tevékenység együttesen alakítja őket. A táj meghatározza hovatartozásunk érzését és hozzájárul az emberek jóllétéhez is.

Ezért is célja pályázatunknak, hogy népszerűsítse a sokszínű hazai tájak megőrzésének jelentőségét. Szeretnénk a fiatalok figyelmét felhívni tájaink változatosságára és értékeire, megőrzésük fontosságára és átalakulásuk folyamataira.

 

Bízunk benne, hogy a természetjárásra ösztönző díjakkal és értékes ajándékcsomagokkal nevezésre motiváljuk a vállalkozó szelleműeket, és inspiráljuk mindazokat, akik felelősséget éreznek a minket körülvevő értékek hosszú távú megőrzéséért. A pályaművek által országunk táji szépségeit nem csak a magyar érdeklődők ismerhetik meg a fiatalok szemszögéből, de a webes felületeken keresztül a külföldiek is elérhetik.

Részvétel a pályázaton: nevezés előtt olvasd el figyelmesen az összes (lent csatolt) feltételt. A nevezés egyben a pályázati feltételek részletes megismerését és annak elfogadását is jelenti.

Letölthető anyagok:

Részvételi feltételek

Pályázat szabályzata

Adatkezelési tájékoztató

Hozzájáruló nyilatkozat

A pályázatot a KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001 – A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok című projekt keretében valósítjuk meg.

 

Sáv bezárása