Ugrás a tartalomhoz

Francia - Magyar Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben

2012.11.06.
2012. november 7-én veszi kezdetét az „Együtt a környezetvédelemért” című programsorozat, amelyet a Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet és a Vidékfejlesztési Minisztérium szervez közösen immár tíz esztendeje.

A sokszínű rendezvénysorozat keretében természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos előadások, filmvetítések, valamint kiállítások és ifjúsági programok mutatják meg a téma iránt érdeklődőknek, milyen kihívásokkal, sikerekkel szembesül napjainkban e két szakterület, mit tehetünk közvetlen környezetünk természeti, ökológiai értékeinek megőrzéséért.

 

  

A nyitóestre érkezik Brice Lalonde, az ENSZ Rio+20 program ügyvezető koordinátora, Franciaország korábbi környezetvédelmi minisztere, aki őexcellenciája Roland Galharague-val a Francia Köztársaság nagykövetével, valamint Tóth Katalinnal, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával együtt nyitja meg az egyhónapos rendezvénysorozatot.

  

 

 

A budapesti Francia Intézetben (1011 Budapest, Fő utca 17.) november 7-én 18 óra 30 perckor kezdődő ünnepélyes megnyitón kerül sor a Magyar Televízió Pann-unikum című ismeretterjesztő filmjének a bemutatójára is, ami a Kárpát-medence gyeptársulásainak egyedülálló bioperzitásáról, az ember és a természet harmonikus együttéléséről mutat átfogó képet. A filmvetítést követően pedig Bakó Botond, a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának munkatársa, a film egyik alkotója tart előadást a Pannon Biogeográfiai régió természetes élővilágának kialakulásáról, a Kárpát-medence endemikus fajairól, védendő értékeiről.

 

Az ingyenes rendezvénysorozat további programjai elérhetők:

http://www.inst-france.hu/spip.php?rubrique161&lang=hu

Sáv bezárása