Ugrás a tartalomhoz
Az Év Emlőse
Vadonleső
Szemléletformálás
Felhívás
Rendezvény

Fussunk együtt egy hiúzt!

2019.08.30.
A Vadonleső Program különleges eseménnyel készül idén ősszel, az Év Emlősével, az eurázsiai hiúzzal kapcsolatban, ugyanis a sportolás szerelmeseivel is szeretnék megismertetni ezt a gyors, mozgékony ragadozó állatot és ezáltal felhívni a figyelmüket a körülöttünk élő védett természeti értékeinkre.

A vadonlesők idén az ábrás futásokat szervező csapattal vették fel a kapcsolatot, akik például az év elején malac, húsvétkor pedig nyuszi formában szerveztek aktív kikapcsolódást biztosító programot. Szeptember 14-én, szombaton 10 órától a Vadonleső Programmal közös szervezésben hiúz alakban futhatnak mindazok, akik ellátogatnak Budapesten a Népligetbe.

A táv csupán 4-5 km-es, amelyet akár gyorsan sétálva is meg lehet tenni, a lényeg az, hogy libasorban kell közlekedni kígyózva, ahogy a felvezető futó mutatja, tehát mindenki pontosan az előtte lévő nyomába lépjen. A kezdő szalagnál elindíthatnak egy olyan telefonos applikációt, amely rögzíteni tudja az útvonalat, majd a végén pedig leállítva kirajzolódik a térképen a hiúz alakja.

Az esemény igazi családi programnak ígérkezik, hiszen gyerekekkel, babakocsival is teljesíthető a táv, még a kutyák sincsenek kizárva a futásból. Minden befutó befutó csomagot kap, amiben mindenféle apró vadonlesős és más ajándékok találhatók, végül még tombola húzás is lesz.

Várunk minden érdeklődőt szeptember 14-én 10:00-kor a Népligetbe hiúzt futni!

Facebook esemény és még több információ itt található:
https://www.facebook.com/events/474566849784650/

Sáv bezárása